Rival möte i Eastern Conference när Philadelphia Flyers gästas av New York Rangers. Ett hemmalag som jagar slutspel när säsongen går in på sin sista fjärdedel. Flyers jagar frenetiskt Boston Bruins på sista slutspelsplats och har sex poäng upp just nu med en match mer spelad. Kan Flyers bryta sin två raka nederlag genom att besegra rivalerna New York Rangers?

  • Match: Philadelphia Flyers – New York Rangers
  • Speltips: Money line Philadelphia Flyers 
  • Odds: 2,06 @ Unibet
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 1/3, 02.00

Flyers har en något tung period med två raka nederlag. Nu senast förlorade laget mot Toronto Maple Leafs med uddamålet, 3-2. Eller förlorade, laget blev rånade på två poäng när en storspelande J. Bernier räddade fyrtiosju av fyrtionio skott.
Flyers tio senaste matcher har det blivit fyra segrar och sex förluster, 4-3-3.
Flyers jagar slutspel och då måste segrarna börja komma igen. Laget står på sextiotre poäng efter sextiotvå omgångar och ligger på en tionde plats i Eastern Conference. Upp till slutspel har laget sex poäng med en match mer spelad.

Hemma i Philadelphia har Flyers gjort det relativt bra. Laget har spelat trettio hemmamatcher och har gått segrande ur sjutton av dessa. Det leder till att Flyers har spelat ihop trettionio poäng och det placerar laget som Eastern Conference åttonde bästa hemmalag.
I lagets senaste hemmamatch besegrades Washington Capitals. Det var Flyers andra raka hemmaseger och den fjärde matchen av dom fem senaste med poäng i.

Flyers kommer till spel utan:
R. Emery
C. Pronger (inte spelat sen 2011)

philadelphia_200x141V.S rangers_200x200

Rangers har en grym form och är nu uppe i fyra raka segrar. I lagets senaste match besegrades Arizona Coyotes. En halvdålig match från Rangers sida och laget vände 1-3 till 4-3 och satte det sista målet med mindre än tre minuter kvar.
Segern innebar att Rangers nu har tagit poäng i tio raka matcher, varav åtta matcher har laget vunnit. 8-0-2.
Det formidabla sviten har lett till att Rangers rusat uppåt i Eastern Conference. Laget befinner sig just nu på en tredje plats med åttiotvå poäng efter sextio matcher och har bara tre poäng upp till ledande Montreal Canadiens.

På bortaplan har Rangers varit giftiga. Laget har spelat tjugoåtta bortamatcher och har gått segrande ur arton av dessa. En poängskörd på trettiosju poäng på bortaplan gör Rangers till Eastern Conference femte bästa bortalag. Inte nog med att Rangers är grymma på bortaplan är laget nu uppe i fem raka segrar efter att ha besegrat Buffalo Sabres med 3-1 i lagets senaste bortamatch.

Rangers kommer till spel utan:
J. Fast (spelar ev inatt)
H. Lundqvist

Säsongens fjärde möte.
På dom tre tidigare mötena har Flyers endast mäktat med att göra tre mål på Rangers och har förlorat samtliga matcher. Först 2-0 på bortais.
Den andra matchen förlorade Flyers med 3-0 på hemmaplan.
I det senaste mötet lyckades Flyers spräcka målnollan och göra två mål men det hjälpta föga när Rangers vann på hemmaplan med 5-2.
Lagens fem senaste möten i Philadelphia har resulterat i tre segrar för Flyers och två för Rangers.

Kan Flyers bryta Rangers monstersvit?
Ja, jag tror det. Detta på grund av att Rangers har börjat komma allt närmare än förlust. Lagets insats mot Coyotes senaste var inte stabil och segern satt hårt inne. Sen har Rangers fem raka bortasegrar och en förlust kommer allt närmare.
Flyers däremot har en liten svacka men laget gjorde allt rätt mot Maple Leafs senast utan att göra mål. Den matchen skulle bara Flyers har vunnit och revanschlusten lär vara enorm när det vankas rival möte.
Sett till historiken har Rangers vunnit samtliga tre möten den här säsongen, men på bortaplan mot Flyers trivs inte laget. Endast två segrar på lagets sju senaste bortamöten.
Med ett hungrigt och början till måstematcher är Flyers det lag som ha goda möjligheter att bryta Rangers osannolika form, jag tror inte Rangers lyckas besegra Flyers en fjärde gång på raken den här säsongen.
Mitt spel blir Flyers som segrare till 2,06 hos Unibet.