Bara tre omgångar återstår av NHL’s grundserie. Femte placerade New York Islanders tar sig an rivalerna Philadelphia Flyers på bortaplan. En oerhört viktig match för Islanders som har känn på fjärde platsen i Eastern Conference men då måste det bli seger. Kan det fortsatt bli vinst när laget möter ett Flyers som inte har något att spela för?

  • MatchPhiladelphia Flyers – New York Islanders
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Islanders
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 8/4, 01:00

Startande målvakter:
Flyers:
Islanders: J. Halak

Flyers säsong är över sedan lång tid. Laget befinner sig först på en tolfte plats i Eastern Conference med sina åttiotvå poäng. Det är ett poäng upp till elvan Columbus Blue Jackets annars har Flyers inte som helst något att spela för i resten av säsongen.
Formen är trots det relativt god. Poäng i sex raka matcher, varav tre matcher har slutat med en seger. Nu senast besegrades Pittsburgh Penguins med 4-1 på hemmaplan.
Flyers tio senaste matcher har slutat med fyra segrar och sex förluster, 4-2-4.

På hemmaplan har Flyers varit starka under säsongen och det är det svaga bortaspelet som har förstört slutspelschanserna. Laget har spelar trettioåtta hemmamatcher, tagit femtioen poäng och det gör Flyers till Eastern Conference femte bästa hemmalag.
Det har blivit poäng i fyra raka hemmamatcher och tre segrar på lagets fem senaste hemmamatcher.

Flyers kommer till spel utan:
L. Schenn
W. Simmonds
A. MacDonald
R. Umberger
R. Gudas
C. Pronger (inte spelat sen 2011)

philadelphia_200x141V.S islanders_200x200

Islanders däremot har massor att spela för. Laget jagar frenetiskt fjärde placeringen i Eastern Conference. Islanders står just nu på nittioåtta poäng med tre omgångar kvar att spela. Det  leder till en femte plats med ett poäng bakom fyra Washington Capitals som dessutom har en match mer spelad. Vinner Islanders samtliga återstående matcher kan laget lyckas nå tredje platsen.
Formen är uppåtstigande med seger senast över Buffalo Sabres med 3-0 på hemmaplan och poäng i tre raka matcher, varav två segrar.
Sett över dom tio senaste matcherna har det slutat med tre segrar och sju förluster, 3-5-2.

På bortaplan har Islanders trivts bra under säsongen. Det är bara två bortamatcher kvar att klara av och på dom hittills trettionio spelade har Islanders tagit fyrtiosju poäng. Det gör laget till Eastern Conference fjärde bästa bortalag.
I den förra bortamatchen föll laget mot Columbus Blue Jackets efter straffar med 4-3. Annars har Islanders två segrar på lagets fem senaste bortamatcher och poäng i fyra raka.

Islanders kommer till spel utan:
M. Grabovski
M. Grabner (spelar ev inatt)

Säsongens fjärde möte.
Två av dom tre tidigare mötena har slutat med ett oavgjort resultat efter fulltid. Där har Islanders varit starkast i och har vunnit båda.
Islanders har haft studsen med sig mot Flyers och har vunnit samtliga tre möten den här säsongen.

06.02.15NHLPhiladelphia FlyersNew York Islanders2 : 3
(2 : 2)
19.01.15NHLNew York IslandersPhiladelphia Flyers7 : 4
25.11.14NHLNew York IslandersPhiladelphia Flyers1 : 0
(0 : 0)

Islanders måste vinna medan för Flyers är det inte lika viktigt.
Bortalaget Islanders måste ta två poäng för att ha en liten liten chans att kunna nå topp tre. Men seger måste det framförallt bli om laget ska ha allt i egna händer för att sluta på en fjärde plats i Eastern Conference.
Inte nog med att Islanders har betydligt mer att spela för har laget börjat hittat rätt i sitt spel igen. Det såg riktigt bra ut mot svaga Buffalo Sabres och verkligen ett steg i rätt riktning.
Islanders är ett starkt bortalag och är Eastern Conference fjärde bästa bortalag. Det passar verkligen mot Flyers där Islanders vann senast laget var på besök och har vunnit samtliga möten den här säsongen.
Ett bortalag som har få skador och allt att spela för, där framförallt formen måste bättras på, gör att jag spelar:
Islanders som segrare inklusive övertid och straffar till 1,80 hos bet365.