Kvartsfinal i eastern conference och match 5 i Wells Fargo Center, Philadelphia, och Devils har alltså chansen att stänga butiken på bortais. Tre raka vinster har det blivit och jag tycker nog att man har visat upp ett spel som helt klart kan bidra till en fjärde raka.

  • Match: Philadelphia Flyers-New Jersey Devils
  • Spel: New Jersey Devils ML (2-vägs)
  • Odds: 2,20 @ Betsson
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 01.30

ML = MoneyLine, dvs ett 2-vägsspel vilket gör att liret även gäller över en eventuell förlängning, om matchen nu skulle gå till overtime.

Flyers tog alltså hem den första matchen i WFC innan Devils lyckades vända på steken och gå från 0-1 till 3-1 och därmed några matchbollar. Noterbart är att man har vänt underlägen i samtliga av dessa matcher där man i överlag helt enkelt har sett vassare ut än motståndet.

Tillskillnad från Pittsburgh (Philadelphias motståndare i åttondelen) så har New Jersey gjort ett riktigt bra jobb vad gäller att bromsa upp ”Phillys” annars så snabba och raka spel med bra forechecking, vilket kanske skottstatistiken skvallrar om till Devils fördel över de senaste tre matcherna. 35-20, 31-28 och 43-22. 70 skott på 3 matcher är inte mycket för ett så pass offensivt skickligt och tungt lag som Flyers.

Devils-målvakten Martin Brodeur har visat att gammal är äldst. I match 4 fyllde han 40 år och han har visat att han fortfarande är att räkna med. Även om Bryzgalov i Philadelphias kasse, som inte är någon att hålla i handen då han är så pass ojämn, har varit riktigt bra i den här serien så är det ändå inget snack om att den gamle kanadensaren, i längden, är den mest pålitlige av de två.

Sedan tidigare har båda lagen ett fåtal långtidsskador på lirare som har missat hela slutspelet, men det mest kännbara avbräcket ikväll lider Philadelphia av då slutspelets bäste poängmakare Claude Giroux har blivit avstängd efter en armbågstackling mot huvudet på en motståndare i den senaste matchen. När en sådan lirare, som annars stod upp så vansinnigt bra i serien mot Penguins, visar tecken på frustration så är det någonting som inte riktigt stämmer. Det ska bli intressant att se hur hemmalaget klarar sig utan en sådan klasslirare.

Sett till hur de senaste matcherna har sett ut så känns det rätt att ge New Jersey Devils förtroendet även inatt. Man spelar riktigt bra hockey i nuläget och med Giroux borta ur hemmalagets laguppställning så har jag ännu större förståelse till varför oddsen rör sig nedåt på ”djävlarna”. En knapp medelinsats på Jersey.

Testar även den raka bortasegern (3-vägs) till 2,95 på Betsafe. 1/10 units.

/Puyol