Stort utbud på NHL inatt men mitt fokus kommer ligga på en match där jag tror det vi kommer få se en del mål, speciellt för hemmalaget. Tycker dom är rättmätiga favoriter i matchen och man bör vinna den men oddset är ju för dåligt. Så jag har ett roligt spel här.

  • Philadelphia Flyers – Edmonton Oilers
  • Spel: Jakub Voracek Över 1.5 Poäng
  • Odds: 2.95 @ Betsafe
  • Insats: 3,5/10 Units
  • Spelstopp: 01.00

Startande Målvakter:
Flyers: <Bekräftad> Steve Mason (2e målvakt). Räddningsprocent 88,7 %
Oilers: <Inte bekräftad> Ben Scrivens (1e målvakt). Räddningsprocent 89,7 %

Philadelphia Flyers är ett lag som ganska ofta är medverkande i målglada matcher. Dels för att man kanske inte har den bästa defensiven men också för att man däremot har en ganska bra offensiv. Och i den här matchen så kommer man försöka föra matchen på hemmaplan. man möter ett Edmonton Oilers som har sin bäste offensive spelare borta och en back avstängd. Det kommer att bli mycket ytor för Flyers att spela på för precis som dom själva så är Edmonton bäst offensivt och ganska dåliga defensivt, så har det varit flera säsonger nu. Inget av laget är heller nåt direkt fysiskt lag såsom Boston kan vara eller som Rangers kan vara. Så det kommer inte bli nån fysisk tillställning utan det kommer bli en match där skicklighet och teknik avgör, tror jag. Och fördel Flyers där inatt.

Med tanke på det ovan så bäddar det för att lagets bäste poänggörare Jakub Voracek får mycket spelrum att assistera eller göra mål själv. Det räcker alltså med att han gör 2 assister, 2 mål eller 1 assist+1 mål. Och han är som sagt lagets bäste poänggörare med 16 poäng på 13 matcher, 9 av dessa poäng har kommit på de 5 senaste matcherna. 5 raka matcher har han gjort poäng. Senast blev det 1 poäng när han assisterade Lecavalier på deras enda mål i matchen. Innan dess har det blivit 2 poäng i 4 raka matcher. Som sagt, han är i ett stim och jag tror matchbilden kommer gynna honom inatt. Voracek spelar dessutom i 1a kedjan där även kaptenen Claude Giroux och bästa målskytten Michael Raffl spelar.

Man har inga offensiva spelare borta inatt utan endast någon defensiv.

philadelphia_200x141         edmonton_200x200

 

Edmonton Oilers är ett väldigt talangfullt lag och bland dom yngsta lagen i hela ligan. Men det gäller ju här och nu och gjort i flera säsonger nu. Dom har hamnat i botten i flera säsonger nu och talangen laget har är enbart offensivt. Nu är deras bäste spelare i laget och offensivt borta några veckor. Taylor Hall har gjort 10 poäng och han är otroligt viktig för att offensiven ska funka. Med han borta vet jag inte hur det ska gå. Lägg även till att man saknar Andrew Ference i defensiven inatt då han är avstängd 3 matcher.

Och som jag sa lite längre upp så är man ett bättre offensivt lag än defensivt lag så när deras bästa spelare offensivt är borta så försvagas ju även offensiven, vad har man då kvar att hojta över liksom. Finns ingen stabilitet i Edmontons försvarsspel, inte funnits på flera säsonger. Och även om målvakten Ben Scrivens gjort monstermatcher som när han slog rekordet på mest räddningar i en match där man hållit nollan så är han långt ifrån en jättebra målvakt. Han är bara okej i mina ögon. Nej Edmonton kommer få det jobbigt här på bortais. Apropå bortais så är man sämre där och mycket bättre på hemmais.

Man har som sagt Taylor Hall borta pga skada och man har en av de bästa backarna Andrew Ference borta pga avstängning.


En kort summering på det hela då. Jo Philadelphia kommer föra spelet mot ett defensivt dåligt Edmonton som dessutom saknar zin bästa spelare och en av dom bästa backarna. Det kommer finnas ytor för Jakub Voracek, som är Flyers bästa poänggörare, att med sin teknik briljera. 2 poäng är det som behövs och det har han klarat i 4 av dom 5 senaste matcherna. Den 5e matchen blev det bara 1 poäng. Oddset är väldigt bra och jag lägger en insats strax under medel och så hoppas vi att det blir exakt som jag förutspått.

/ L’orso