Två viktiga poäng att spela om när Philadelphia Flyers möter Dallas Stars på hemmaplan. Båda lagen är i fulljakt efter slutspelsplatser och nu måste segrarna tas på löpande band för att säsongen inte ska ta slut allt för tidigt. Däremot är lagens form något svag och försvarsspelet är inte det starkaste. Traditionen säger massor utav mål mellan lagen. Men blir det verkligen så inatt?

  • Match: Philadelphia Flyers – Dallas Stars
  • Liga: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,82 @ Nordicbet
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 11/3, 00.00

Startande målvakter:
Flyers: S. Mason
Stars: K. Lehtonen

Flyers är inne i en svängig period för stunden. I den förra omgången föll laget mot New Jersey Devils med 5-2 och åkte på sin andra raka förlust.
Sett över lagets tio senaste matcher har man trots allt tagit poäng i sju matcher. Trots att det bara har blivit fyra segrar, 4-3-3.
Men när segrarna uteblir och lagen ovanför Flyers vinner är det svårt att kunna nå slutspel. Flyers befinner sig just nu på en elfte plats i Eastern Conference med sextionio poäng. Det är sju poäng upp till närmsta slutspelslag, Boston Bruins som dessutom har en match mindre spelad.

Inne i Wells Fargo Center har Flyers varit starka under säsongens lopp. Det har hittills blivit nitton segrar, varav sex efter övertid/straffar och fjorton förluster, varav sex efter övertid/straffar. Det leder till en poängskörd på fyrtiofyra poäng och Flyers placerar sig som Eastern Conference sjunde bästa hemmalag.
På hemmaplan har Flyers gjort merparten av sina mål. Totalt nittiosex stycken och med en målskillnad på 96-83 snittas lagets hemmamatcher på 5,42 mål.
Flyers har bra flyt i hemmaspelet för tillfället och det har blivit poäng i sex raka hemmamatcher, varav fyra segrar.

Flyers kommer till spel utan:
N. Grossmann (spelar ev inatt)
M. Del Zotto
R. Gudas (spelar inte mer den här säsongen)
C. Pronger (har inte spelat sen 2011 och kommer inte göra det heller)

philadelphia_200x141V.S dallas_200x200

Stars är även dom inne i en liten tyngre period. Laget har endast två segrar på sina nio senaste matcher och kommer nu närmast med en 5-4 förlust mot Tampa Bay Lightning på bortais.
På lagets tio senaste har det blivit tre segrar och sju förluster, 3-5-2.
Det största dilemmat under säsongen har varit försvarsspelet. På Stars tio senaste matcher har det blivit fyrtiotvå insläppta mål per match! Ett snitt på overkliga 4,2 mål per MATCH! Ja, ni läser rätt.
Då förstår man att laget inte ligger alltför högt upp i Western Conference. Laget placerar sig på en tolfte plats med sextioåtta poäng och det är nio pinnar upp till slutspel.
Stars är även det lag som har släppt in fjärde flest mål i hela NHL. Stars snittar 3,33 insläppta mål bakåt per match.

Bortaspelet har varit upp och ner. På trettiotvå bortamatcher har Stars gått segrande ur sexton, varav fyra efter övertid/straffar och sexton förluster, varav två efter övertid/straffar. Det ger en poängskörd på trettiofyra poäng och det är tionde bäst för ett bortalag i Western Conference.
På bortaplan har Stars släppt in hundraåtta mål och gjort hundraen. Det är tredje flest insläppta och andra flest gjorda mål på bortaplan. Det ger ett snitt på 6,35 mål per match.
Stars har på lagets fem senaste bortamatcher förlorat tre och vunnit två. Noterbart är att dom fem senaste bortamatcherna för Stars har slutat över 5,5 mål.

Stars kommer till spel utan:
T. Daley
T. Moen
V. Nichushkin
R. Peverley

Det brukar bli mål när dessa två lag möts.
Lagen har spelat mot varandra en gång den här säsongen. Det har slutat med en 6-5 seger för Flyers efter förlängning på bortaplan.
Noterbart är att lagens tre senaste möten har passerat över linan 5,5 mål och Flyers har två raka segrar.

Två lag som jagar poäng och slutspelsplats.
Flyers mot Stars. Två lag som spelar med en frejdig offensiv och försvarsspelet brukar komma lite i andra hand. Flyers har en något bättre försvarssäsong än vad laget brukar ha, men det är mycket tack vare målvakten S. Mason som gör en bra säsong.
Stars har haft en säsong fylld av försvarsproblem och målvakterna har inte spelat som dom borde. Speciellt K. Lehtonen som verkligen inte har kommit upp i hans normala standard.
Stars har väldiga problem just nu och har släppt in fyrtiotvå mål på sina tio senaste matcher. Det är helt bedrövligt men trots det gör laget mängder av mål.
Även Flyers har problem för stunden i defensiven med hela fem insläppta mot målsnåla Devils senast.
Med två lag som spelar offensivt och jagar slutspel har jag svårt att se att försvarsspelet kommer ta det största fokuset i den här matchen från lagen. Här gäller det att vinna på ett eller annat sätt samtidigt som historiken talar för överspelet.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 1,82 hos Nordicbet.