NHL fortsätter sin resa av säsongen och en intressant natt med en del matcher att följa. Fokus läggs på mötet mellan Philadelphia Flyers – Columbus Blue Jackets. Ett Flyers som har fem raka hemmasegrar mot ett Blue Jackets som har en enorm skadelista och hela NIO raka förluster. Det mesta talar för en hemmaseger, eller?

  • Match: Philadelphia Flyers – Columbus Blue Jackets
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,83 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 15/11, 01:00

Startande målvakter: 
Flyers: S. Mason Matcher: 9 Impm: 2,90 Räddningsprocent: 91,3%
Blue Jackets: C. McElhinney Matcher: 7 Impm: 3,76 Räddningsprocent: 88,7%

Flyers kommer till spel med tre raka segrar i ryggen. Nu senaste besegrades Colorado Avalanche med 4-3 i hemmaborgen. En match där Flyers gick fram till en 4-0 ledning efter två perioder. Men efter en kollaps under den tredje perioden var Avalanche ytterst när att hämta in underläget men kom bara till 3-4. Noterbart är att Flyers har samtliga tre segrar tagna på hemmaplan.

Flyers har hittat formen och har på lagets tio senaste matcher sju segrar och tre förluster, 7-3-0. Men den formen närmar sig Flyers alltmer lagen ovanför slutspelsstrecket. Efter lagets hittills fjorton spelade matcher och sexton inspelade poäng ligger Flyers på en elfte plats i Eastern Conference. 
Flyers är ett ganska målrikt lag med sitt offensiva spel och lite taffliga försvar. På dessa matcher har Flyers en målskillnad på 45-43 vilket ger ett snitt på 6,28 mål per match.

Borta bra men hemma bäst. Ja, så låter verkligen melodin för Flyers. Laget har spelat åtta hemmamatcher. Tagit fem segrar, varav en efter övertid/straffar, tre förluster, varav två efter övertid/straffar och med tolv inspelade poäng är Flyers Eastern Conference fjärde bästa hemmalag.
Flyers har spelat betydligt färre matcher än dom flesta lagen i Eastern Conference. Trots det har Flyers gjort femte flest mål och med tjugonio mål framåt snittar laget 3,65 mål per match. Men det släpps in en del och med tjugotre mål bakåt snittar laget 2,87 mål per match.
Flyers fem senaste matcher har det slutat med fem raka segrar och hemmalaget har gjort totalt nitton mål framåt i dessa matcher. Ett snitt på 3,8 mål framåt per match.

Flyers saknar inatt:
L. Schenn
M. Raffl
A. MacDonald
C. Pronger
K. Timonen
 

philadelphia_200x141 V.S columbus_200x200

Ja, ni Blue Jackets. Hur ska vi börja. Laget har en enorm skadelista och saknar viktiga spelare som förstamålvakten S. Bobrovsky och N. Horton för att nämna några. Med dessa lirare borta har laget radat upp förlust efter förlust. Nu senast föll laget med 4-2 på bortaplan mot Washington Capitals. Förlusten innebar lagets NIONDE raka förlust.

Blue Jackets har alltså ingen vidare form och endast tre poäng på lagets tio senaste matcher via en segrar och nio förluster, 1-8-1. Med den sköra poängformen har Blue Jackets ramlat ner ner ner i tabellen och efter femton spelade matcher och med endast nio poäng ligger Blue Jackets på en femtonde plats i Eastern Conference. 
Ett problem är framförallt målskyttet, då laget med endast trettioåtta mål framåt på dessa matcher är laget det trettonde bästa målgörande laget. Men med femtiofem insläppta mål är Blue Jackets det lag som släppt in näst flest mål i Eastern Conference. Med en målskillnad på 38-55 snittar Blue Jackets sina matcher med 6,2 mål per match.

Bortaspelet är inte så mycket att hurra över heller. Med fem poäng efter åtta bortamatcher är Blue Jackets Eastern Conference tolfte bästa bortalag. Detta via en statistik på två segrar, sex förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 19-27 ger ett snitt på 5,75 mål per match.
Blue Jackets kommer till spel med fem raka förluster på bortaplan och endast ett inspelat poäng på dessa matcher. Men det har blivit ett gäng med mål. Totalt tjugotre mål ger ett snitt på 4,6 mål per match.

Blue Jackets kommer till spel utan:
M. Calvert (spelar ev inatt)
A. Anisimov (spelar ev inatt)
J. Skille
J. Johnson
S. Bobrovsky
R. Murray
C. Goloubef
M. Letestu
N. Horton
B. Dubinsky

Säsongens första möte.
Förra säsongen möttes lagen fyra gånger. Det resulterade i en seger för Flyers och tre för Blue Jackets. Noterbart är att tre av fyra matcher slutade över 5,5 mål.
Annars är det två lag som inte mött varandra så ofta innan seriesystemet gjordes om. Men segern för Blue Jackets förra säsongen på bortaplan mot Flyers var lagets första någonsin. Lagen har totalt mötts sju gånger med Flyers som hemmalag och fyra av sju matcher har slutat över 5,5 mål.

Är det något som talar för Blue Jackets i nattens match?
Det gör ju inte det. Men som alltid så är trender och sviter till för att brytas. Varför inte inatt mot ett lag som har all press på sig att laget bara ska vinna över Blue Jackets med lagets formsvacka och skadehelvete.
Därav ser jag värdet i överspelet. Blue Jackets har haft problem med målskyttet på bortaplan under säsongen men nu möter laget ett Flyers som höll på att tappa en 4-0 ledning i lagets förra match och kommer till spel med tre ordinarie backar borta. Samtidigt som A. Anisimov eventuellt är tillbaka i spel är en viktig bit i laget som behöver alla spelare som laget kan.
Flyers imponerar på den offensiva biten. Laget har gjort hela nitton mål framåt i lagets fem senaste hemmamatcher och offensiven är het.
Det kan absolut passa Flyers att nu möta Blue Jackets som saknar lagets första målvakt och back-up målvakterna har verkligen inte imponerat. Blue Jackets är även det lag som har släppt in näst flest mål på bortaplan den här säsongen i Eastern Conference.

Med ett skadeskjutet Blue Jackets mot ett målfarligt Flyers ser jag överspelet nattens lir. Förra säsongen passerade linan tre av fyra matcher och med nattens förutsättningar ser det bra ut.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 1,83 hos Unibet.