Slutskede av NHL-säsongen och för Philadelphia Flyers del ser slutspelet att missas den här säsongen. Laget är nu uppe i fyra raka förluster och det är elva poäng upp till slutspel. Nu är det verkligen sista chansen att haka på tåget men att då möta ett Chicago Blackhawks i hög form är inte det lättaste. Ett desperat hemmalag mot toppjagande Blackhawks.

  • Match: Philadelphia Flyers – Chicago Blackhawks
  • Liga: NHL
  • Speltips: Över 5,0 mål
  • Odds: 1,76 @Betsafe
  • Insats: 3,5/5 units
  • Spelstopp: 26/3, 01:00

Startande målvakter:
Flyers: S. Mason
Blackhawks: C. Crawford

Flyers ser ut att missa slutspelet ännu en säsong. Laget föll nu sist mot Edmonton Oilers med 5-4 efter förlängning på bortaplan och inkasserade den fjärde raka förlusten. 
Formen är inget vidare och på Flyers tio senaste matcher är det inget lag som blir mörkrädda för. Endast två segrar och hela åtta förluster, 2-4-4. Noterbart är att Flyers har kryssat fyra matcher av dessa tio matcherna och har förlorat samtliga efter övertid eller under straffläggning.
Den svaga formen ser till att laget befinner sig först på en elfte plats i Eastern Conference med sjuttiofyra poäng och elva poäng upp till slutspel.

På hemmaplan däremot har Flyers spelat betydligt bättre än på bortaplan under säsongen. Laget går nu sin trettiosjätte hemmamatch av fyrtioten. På dom tidigare trettiofem hemmamatcherna har Flyers spelat till sig fyrtiosex poäng. Det gör Flyers till Eastern Conference sjunde bästa hemmalag.
På dessa hemmamatcher har det blivit en del mål. Med en målskillnad på 104-87 snittas hemmamatcherna på 5,45 mål per match.
Flyers besegrade Detroit Red Wings med hela 7-2 i lagets senaste hemmamatch. Det var poäng i den fjärde hemmamatchen på lagets fem senaste. Noterbart är att tre av dom fem senaste hemmamatcherna har innehållit minst fem mål.

Flyers kommer till spel utan:
L. Schenn
R. Umberger
R. Gudas
C. Pronger (inte spelat sen 2011)

philadelphia_200x141V.S chicago_blackhawks_200x200

 

Blackhawks går till skillnad mot nattens motståndare betydligt starkare. I den förra matchen besegrades Carolina Hurricanes med 3-1 på bortais. Segern innebar Blackhawks femte på lagets sex senaste matcher och laget har tagit poäng i åtta av dom nio senaste matcherna.
På dom tio senaste matcherna har det slutat med åtta segrar och två förluster, 8-1-1.
Segrarna har hjälpt Blackhawks att knapra in poäng på dom absoluta topplagen i Western Conference. Laget ligger just nu på en fjärde plats med nittiofyra poäng och har fem poäng upp till ledande St.Louis Blues med två matcher mindre spelad.

Blackhawks ligger på nästan samma placering i bortatabellen som laget gör i den vanliga tabellen. Med fyrtiofem poäng efter trettiosex bortamatcher placerar sig Blackhawks sig på en femte placering i Western Conference bortatabell.
Blackhawks har nästan en likadan målskillnad på bortais som Flyers har på hemmaplan. En målskillnad på 100-81 snittas matcherna på  5,02 mål.
Blackhawks har på sina fem senaste bortamatcher fyra segrar och en förlust.

Blackhawks kommer till spel utan:
P. Kane
T. Van Riemsdyk

Säsongens andra möte.
Den första bataljen spelades i Chicago. Där vann Blackhawks med komfortabla 4-0.
På lagens tio senaste möten har Flyers fem segrar och Blackhawks fem. Noterbart är att åtta matcher har innehållit minst fem mål, varav sex matcher har passerat över 5,5 mål.
På lagens fem senaste möten i Philadelphia har resulterat i fyra segrar för Flyers och en för Blackhawks. Noterbart är att fyra av dessa fem matcher har passerat över 5,5 mål och den femte matchen stannade på exakt fem mål.

Lyckas Flyers knipa det sista halmstrået?
Det är svårt att säga. Blackhawks har en grym form medan Flyers inte alls levererar för stunden. Däremot trivs Flyers bra hemma mot Blackhawks. Men framförallt trivs lagen att spela matcher mot varandra. Matcherna resulterar i ett högt tempo, målchanser och oftast mängder av mål. Flyers har tagit emot Blackhawks tolv gånger sen 1998-1999. Det har slutat med elva segrar och Flyers har gjort minst tre mål i samtliga matcher! Imponerande. Nu är däremot Blackhawks ett segertåg och har en grym offensiv, samt ett stabilt bortaspel. Laget gör oftast minst två, tre mål på bortaplan.
Flyers har en liten chans att nå slutspel och laget kommer behöva spela chansartat och vara desperata. Det kommer ge ytor åt båda hållen och Blackhawks klagar inte på att spela matcher i ett högt tempo.
Det kommer bli en match med skott, målchanser och desperata försök som förhoppningsvis resulterar i mål.
Mitt spel blir därmed över 5,0 mål inklusive övertid och straffar till 1,76 hos Betsafe.