Eastern Conference dras isär allt eftersom och nu har Boston Bruins goda möjligheter att såga av Philadelphia Flyers från slutspelsstriden. Hoppet är definitivt inte kört för Flyers men uppförsbacken kommer vara lång vid förlust inatt. Har laget någon möjlighet att ta en seger på hemmaplan mot bortastarka Bruins?

  • MatchPhiladelphia Flyers – Boston Bruins
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Bruins
  • Odds: 1,87 @ Nordicbet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 26/1, 01,00

Startande målvakter:
Flyers: M. Neuvirth
Bruins: T. Rask (troligen)

Hemmalaget Flyers är inne i en något negativ trend. Det blev förlust i den förra omgången borta mot Pittsburgh Penguins med 4-3 och laget åkte på sin andra raka förlust. Dom tio senaste omgångarna har slutat med fem segrar och fem förluster, 5-4-1.
I Eastern Conference har Flyers dalat efter slutspelsstriden en aning. Laget befinner sig på en trettonde plats med fyrtioåtta poäng efter fyrtiofem omgångar. Upp till slutspelsplats är det i dagsläget sju poäng. Fördelen för Flyers är att laget har spelat en hel del färre matcher än övriga lag.

Flyers hemmaspel har varit bra under säsongen. På tjugotvå hemmamatcher har det blivit tjugosju inspelade poäng efter elva segrar och elva förluster. Det räcker för att vara Eastern Conference åttonde bästa hemmalag.
Hemmaformen är nedåtgående och det blev andra raka hemmaförlusten efter att Toronto Maple Leafs vann med 3-2 i den förra hemmamatchen.

Flyers kommer till spel utan:
S. Couturier (spelar ev inatt)

philadelphia_200x141 V.S boston_bruins_200x200

Bruins ångar vidare och tog sin fjärde seger på dom fem senaste matcherna när Columbus Blue Jackets besegrades med 3-2 efter straffar. Formen har däremot vänt då dom tio senaste matcherna bara har inneburit fem segrar och fem förluster, 5-4-1.
Bruins form har spelat upp laget till slutspelsplats och befinner sig just nu på en sjunde plats med femtiofem inspelade poäng efter fyrtiosju spelade omgångar i Eastern Conference.

Bruins bortaspel imponerar kraftigt och man är såpass bra så man är Eastern Conference andra bästa bortalag. Detta efter att ha vunnit fjorton av tjugotvå bortamatcher. Bruins har totalt spelat ihop trettioen poäng och formen på resande fot är stigande. Laget är nu uppe i två raka bortasegrar och besegrade i det senaste besöket på bortais Montreal Canadiens med 4-1.

Bruins kommer till spel utan:
T. Rask (spelar ev inatt)
A. McQuaid
C. Kelly

Det tredje mötet för säsongen.
Lagen har hittills spelat varsin hemmamatch. Det slutade först med en bortaseger för Flyers med 5-4 efter övertid. I det senaste mötet vann Flyers på hemmaplan med 3-2.
Sett över lagens tio senaste möten har Flyers fyra segrar och Bruins sex. Anmärkningsvärt är att Bruins har sex segrar på lagens åtta senaste möten.
Lagens fem senaste möten i Philadelphia har slutat med två segrar för Flyers och tre för Bruins.

Kan Bruins bygga vidare på bortaformen?
Ja, det ska laget absolut klara av mot Flyers. Det på grund av att Bruins är ett ofantligt bra bortalag. Hela fjorton bortasegrar och bara åtta förluster av lagets tjugotvå inledande bortamatcher. Lägg därtill att bortaformen är god med två raka segrar och laget besegrade hemmastarka Canadiens i den förra bortamatchen.
Medan Flyers hemmaspel är bra, men inte så mycket mer än så. Laget har två raka hemmaförluster och då föll man mot formsvaga Maple Leafs i den senaste hemmamatchen.
Avslutningsvis passar Bruins spelstil bra mot Flyers. Offensivt lagda Flyers med en något svag defensiv mot ett smart spelande Bruins slutar i regel med en Bruins seger. Laget har vunnit sex av lagens åtta senaste möten och att det ska bli en tredje raka förlust för Bruins den här säsongen finns inte på kartan.
Därav blir mitt spel en bortaseger inklusive övertid och straffar till 1,87 hos Nordicbet.