Philadelphia tar inatt emot Chicago hemma i Wells Fargo och det som står på spel är egentligen bara Chicagos placering då Philadelphias säsong mer eller mindre är slut nu. Det öppnar för en offensiv drabbning där jag tror på många målchanser.

  • Match: Philadelphia – Chicago
  • Speltips: Över 59.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 26/3, 01.05

philadelphia_200x141Philadelphia är nu borta från ett slutspel i praktiken även fast det går teoretiskt sett, men då ska det till ett smärre mirakel ifall man ska klara sig. Motivationen har sett sådär ut sista matcherna och man har fyra raka förluster och jag tror också att man får inkassera en femte raka förlust inatt när Chicago kommer på besök. Mitt spel kommer dock att bli ett skottspel då jag tror på en ganska öppen drabbning. Som vanligt när lagen får mindre att spela för så slutar man offra sig lika mycket och tänker kanske inte så mycket på det taktiska. Man försöker nog mer ha kul, spela av säsongen och bjuda publiken på offensiv hockey. Vi har sett prov på det hos framförallt Toronto, men även hos bland annat Edmonton den senaste tiden. Man kommer skapa lägen, trots att man möter ett av de bästa lagen i ligan. På hemmaplan är man dessutom ganska vassa och har ofta en tendens att skjuta en hel del där då man har ett klart högre skottsnitt hemma än vad man har på resande fot. Bakåt kommer man få problem och det framförallt på hemmaplan då jag misstänker att man hellre spelar med fem gubbar i anfallszonen än att lägga fokus på att jobba hem.

chicago_blackhawks_200x200Chicago är ett av de lagen som skjuter absolut mest i hela ligan. Jag tror mycket beror på att man är ett väldigt offensivt lagt lag. Man har dock ganska bra koll på det defensiva och det är väl därför man också är så pass bra som man är. Däremot så tycker jag under de sista 10-15 matcherna att det runnit iväg i antal skott mot egen kasse. Det har sett lite mer oinspirerat i försvarszon och skotten går fram till kassen lite lättare än normalt. Idag kommer man möta ett lag som spelar offensiv ishockey och jag räknar med att Chicago kommer behöva göra det också med tanke på att det säkerligen blir en del mål mellan dessa. Hawks skjuter alltid mycket och jag blir förvånad om man inte når upp till åtminstone 30 skott. Resterande del ska hemmalaget lösa utan problem. Tittar man på det historiska så har 7 av de 10 senaste mötena klarat dagens lina. Årets enda möte slutade med totalt 75 skott, vilket innebär en bra bit över linan idag. Jag tycker vi har goda chanser till att få se en chansrik match återigen.


Philadelphia kommer spela offensivt pågrund av sin motivation och Chicago är alltid offensiva. Jag tippar på att det blir en hel del mål samt målchanser och därför blir mitt spel i afton över 59.5 skott till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden