Philadelphia måste ta tag i sin säsong på riktig nu om det här ska leda någon vart. Idag tar man emot ett formtoppat Carolina och det kommer bli tufft. Jag vågar inte lita på att Canes vinner ännu en match, utan kommer istället välja ett målspel för att vara på säkra sidan.

  • Match: Philadelphia – Carolina
  • Speltips: Carolina över 2.5 mål
  • Odds: 2.10 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16/12, 01.05

philadelphia_200x141Philadelphias säsong har inte varit direkt bra, men det är nog inte heller många som förväntat sig något annat än att man ska ligga i botten av tabellen och harva. Man är verkligen ojämna och det är sällan man gör väldigt bra matcher rakt igenom. Vinner man matcher så är det oftast pågrund av att Steve Mason har stått på huvudet och inte pågrund av att man gör många mål. Flyers har varit väldigt offensivt lagda de senaste åren, men har inte alls fått till det hittills. Man är det lag som gjort näst minst mål av alla där bara Anaheim är sämre. Nu tycker jag dock att det verkat stämma lite bättre de senaste matcherna, men det gäller också att hålla i det. I grunden hade jag nog trott att Flyers skulle ta detta, men med tanke på läget och formen man befinner sig i just nu så vågar jag inte lita på laget. Hemma kan man dock spela väldigt bra och det har jag respekt för. Därför vågar jag inte lita på att Canes kommer vinna denna match, men de ska dock ha väldigt god chans att göra minst tre mål ikväll. Flyers är offensiva på hemmaplan där man försöker styra spelet, vilket också gör att man blir lite mer sårbara bakåt. Jag gissar på att man är spelförande medans Carolina utnyttjar mycket kontringar idag. Ingen målvakt är bekräftad och man saknar tre viktiga spelare i Mark Streit, Luke Schenn och Sam Gagner.

1280px-Carolina_Hurricanes.svgCarolina har gått från att vara ett riktigt bottenlag som har svårt att göra mål till ett av lagen med klart bäst form i ligan. Man har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och har på de fyra senast gjort hela 20 mål. Det är riktigt bra för ett lag som på pappret har ett ganska tunt lag. Se dock vad som kan hända när man får lite självförtroende. Det kan vända ett helt lag. Idag går man in mot ett lag som är relativt sargat för tillfället och man har ett guldläge att ta vara på båda poängen idag. Jag vågar dock inte lita på att man håller tätt bakåt utan kommer istället gå på att man gör åtminstone tre mål idag. Det lag som vinner idag kommer behöva göra minst tre mål och med tanke på att oddset nästan är detsamma som moneyline-oddset så väljer jag hellre det här. De två första mötena den här säsongen har Flyers vunnit, båda med 3-2. Kanske läge för revansch för Carolina här? Man är trots allt i bra mycket bättre form just nu än vad man varit. Cam Ward har gjort det bra på slutet och räknar med honom i kassen, även om han i skrivande stund inte är bekräftad ännu.


Jag ser goda möjligheter till att Canes gör minst tre mål idag. Oddset är dessutom väldigt bra. Mitt spel denna natt kommer därför att bli Carolina över 2.5 mål till oddset 2.10 hos betsson. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden