Vi fortsätter på den kommande galan med ytterligare en match i lätt-tungviktsklassen. Amerikanen Phil Davis tar sig an brassen Vinny Magalhaes i en fight som blir avgörande inför kommande uppdrag för respektive kombattant. Vill hålla den ena slagskämpen som klar favorit och det här blir mitt drag den här natten.

  • Sport: Kampsport
  • Liga: UFC
  • Match: Phil Davis – Vinny Magalhaes
  • Spel: Phil Davis to win inside distance
  • Odds: 3,75 @ Ladbrokes
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 04.30

Phil Davis (10 vinster, 1 förlust, 1 no contest) är en meriterad brottare och mångårig mästare i hemstaten Pennsylvania. Med det är han väldigt effektiv med sina nedtagningar och en väldigt skicklig grappler, där han dessutom har utvecklat sin boxning. Ur svenskt intresse så är han den enda som har lyckats besegra Alexander Gustafsson och de är numera träningspartners.

Vinicius Magalhaes (10 vinster, 5 förluster, 1 no contest) är även han välmeriterad med en världsmästartitel inom brasiliansk jiu-jitsu. Dock inte ett lika beprövat kort i dessa sammanhang och den här organisationen. Han var med i den 8:e säsongen av Ultimate Fighter där han förlorade finalen mot Ryan Bader. Det här är hans tredje officiella match i UFC.

Det här är en 3 ronders batalj som främst Magalhaes har varit ute efter där ett mindre krig uppstod via twitter när Davis fight mot en betydligt mer meriterad Forrest Griffin ställdes in pga skada. Om det här hade varit en ren jiu-jitsu match så hade troligtvis Vinnys förutsättningar varit betydligt bättre, men i MMA ska favoriten vara minst ett nummer större, där jag misstänker att utmanaren kommer ångra sitt ”felsurr” som har byggt upp den här matchen.

Phil Davis står i nuläget på en 8:e plats i viktklassen enligt UFC:s ranking, där jag skulle vilja lyfta fram honom något högre än så. För drygt ett år sedan gick han 5 ronder i en title eliminator mot en välmeriterad Rashad Evans i jämförelse med motståndaren som i stort endast har gått upp emot relativt mediokra namn.

Vinny Magalhaes har som det tidigare har nämnts en rejäl spetsegenskap med sin BJJ, det är dock något jag misstänker att han inte kommer få något större utrymme till för att utnyttja, iallafall inte i några bättre positioner. Brottare med vass grappling brukar ha ett övertag i dessa matchningar och jag vill hålla Phil Davis som en urstark sådan, utöver att han är den bättre av dessa stående samt den som kan hålla en jämnare nivå över längre perioder. Brassen har tidigare visat upp att han inte är den mest stryktålige och skulle motståndaren avancera till några bättre positioner så misstänker jag att Magalhaes kommer mattas ut.


Jag ser Phil Davis som en riktigt stark favorit, men jag väljer bort den raka segern där jag anser att han har bättre chanser än vad oddset tyder på till att avgöra den här tillställningen innan den går till domarnas poängräkning. Spelar på att Mr. Wonderful lyckas avsluta sin motståndare (går att hitta i menyn ”övriga spel”) till 3,75 med en låg insats.

/Puyol