Fortfarande UFCTele2 i vår fantastiska huvudstad där jag väljer att plocka ett tredje spelobjekt från galan, även det från huvudkortet och det i samma viktklass som Alexander Gustafsson där hans träningskamrat och vän är inblandad som en av kombattanterna. Phil Davis går upp mot Ryan Bader i ett möte mellan två riktigt slipade college-brottare när det begav sig. Återstår att se vem som blir mest framgångsrik med den egenskapen i den här matchningen, och även om favoriten borde vara det på pappret så anser jag kanske att storleken kan ha skenat iväg ett litet snäpp.

  • Match: Phil Davis – Ryan Bader
  • Spel: Bader
  • Odds: 3,10 @ William Hill
  • Units: 1,5/10
  • Spelstopp: 02.30 25/1

Ytterligare en väldigt betydelsefull drabbning i den lätta tungviktsklassen. I skuggan av huvudmatchen hävdar jag dock att de 15 minuterna (jag skulle bli förvånad om någon lyckades fiska in ett avslut) som vi kommer att få se av det här mötet kan vara ett bevis på att den här divisionen är aningen tunn bakom det absoluta toppskiktet. Phil Davis (13-2) studsade tillbaka med en poängseger över Glover Teixeira efter att ha blivit dominerad i en ensidig historia mot Anthony Johnson. Ryan Bader (18-4) har vunnit 3 raka och imponerat stort där han troligtvis inte har varit lika slipad som han är nu.

Det här är ett möte mellan två skickliga brottare, statistiskt sett de två främsta om man ser till kontroll på mattan bland samtliga av de 24 deltagarna i den här galan. Den här matchningen med brottare mot brottare kan, om de lyckas kontra ut varandra, leda till att det blir en seg historia på fötterna. Det behöver nödvändigtvis inte bli så då jag, likt många andra, skulle peka ut Phil Davis som den bättre brottaren (därav favoritskapet) av de två. Skulle det visa sig vara fel så kan den här tillställningen, om än inte bli sevärd, åtminstone bli någorlunda intressant om domarna skulle behöva dela ut poäng.


Beroende på hur pass väl Davis lyckas med att etablera en brottningsmatch eller inte så misstänker jag att vi kan ha en svårbedömd match framför oss som eventuellt kan spelas in till Baders fördel. Jag hävdar att han kan vara strået vassare i sin stand up, i alla fall med mer tekniska och snabbare händer. Alexander Gustafsson, som tränar med Phil Davis i San Diego, har utvecklats till en mycket bättre brottare med hjälp av amerikanen. Davis har dock inte ärvt ”Maulers” händer där jag anser att han alltjämt är väldigt medioker ståendes. Skulle ”Darth” Bader lyckas hålla ifrån nedtagningsförsöken utom räckhåll så kan vi ha en intressant underdog vid liv. Ryan Bader är värd en mindre insats, vinnarspelet testas lågt.

/Puyol