Första omgången i Franska Öppna hägrar och här tycker jag att bolagen övervärderar tyskens grus kunskap då den egentligen är obefintlig.

  • Matchen : Petzschner v Cilic
  • Liga : Franska Öppna
  • Speltips : Cilic att vinna med 3-0 i set
  • Odds : 1.55 @ bwin
  • Units : 5/5
  • Spelstopp : 12.15

Philipp Petzschner ifrån Tyskland är en spelare som skördar sina framgångar främst på gräs men även ibland inomhus där hans serve utnyttjas till fullo. Här på gruset så kommer han få enorma problem mot skickliga spelare, han har en helt otroligt dålig backhand, det enda han kan göra med den är att slica och det borde passa den utmärkt bollande Cilic som säkert kommer att spela mycket på honoms svaga sida vilket är backhanden. P har en väldigt bra första serve, bra variation på den men jag tror inte att det kommer räcka på gruset med en serve, speciellt inte här på Roland Garros där det är ett väldigt söligt grus och passar dom bra bollarna. P’s matchplan kommer att vara att försöka korta ner bollarna så han kommer att försöka sticka fram på nät väldigt mycket men han kommer att få stora problem.

Han har spelat 4 grus matcher i år och har vunnit 2, en var emot Barrientos rankad 285 i världen och i den matchen hade han problem och sedan emot en Mahut som precis har kommit tillbaka ifrån en skada. Hans förluster har varit emot Huta-Galung som inte är duglig på gruset och även emot Lajovic som är en duglig grus spelare på Challenger touren.

——-

Marin Cilic ifrån Kroatien är en spelare som är rankad 11 i världen och han är en väldigt bra grus spelare normalt sett men det har hackat lite i år men han visade lite bättre form emot Kevin Anderson sist i Rom men han föll där. Cilic besitter en enorm serve och sedan riktigt bra returer, det är nog det som är hans styrka. Han är säker i sitt bollande, både med forehand och backhand. Jag skulle nog vilja säga att han är lite av en Berdych men tjecken slår mycket hårdare än Cilic. Cilic har lite poäng att hämta i denna turneringen, han kom bara till tredje rundan förra året och han är en spelare som ska ta sig till kvartsfinalen och han känner att detta är en viktig turnering i år.

Dessa två herrar har mötts 3 gånger tidigare i karriären, Cilic har 3-0 i matcher och 6-0 i set.

Jag baserar detta spelet på att Petz är totalt oduglig på grus och att Cilic besitter en enormt större grus kapacitet än Petz.

Lycka till!

/Lidde