Philippe Petzschner är raka motsatsen till en grusspelare, ändå väljer han att spela ATP Acapulco.

  • Match: Philippe Petzschner – Dusan Lajovic
  • Speltips: Lajovic
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 25/2, 01.00
  • Turnering: ATP-Acapulco
Petzschner är en grässpelare. Om tennis bara skulle spelas på gräs hade tysken förmodligen varit topp 25. Så pass effektiv är hans slice på gräs. Han är långt ifrån en duktig hardcourt-spelare och en direkt dålig grusspelare. Därför är det märkligt att han ställer upp i den här turneringen. Kanske är han nöjd med poängskörden hittills i år och väntar väl den korta men väldigt viktiga grässäsongen.

Han vann sin första kvalmatch mot en otränad future-spelare med 7-6,6-3. Bortsett från den matchen har Petzschner inte vunnit en grusmatch sedan 2011. Han har alltså sju raka grusförluster mot spelare av blandad kvalité och man får som sagt gå tillbaka till 2011 där han vann mot Llodra, en av få etablerade atp-spelare som är ungefär lika dålig som Petzschner på grus. Idag ställs han mot en ack så mycket bättre Dusan Lajovic. Nu tycker jag i och för sig inte att Lajovic är särskilt mycket att hänga i julgranen men han är mycket bättre än Petzschner på grus.

Lajovic är en av få serber som valt att fokusera på grus. Det är hans överlägset bästa underlag där hans toppspinnade forehand och hårda baslinje-spel kommer väl till pass. Serben har en ganska passiv spelstil. Egentligen spelar det ingen roll. Petzschner skulle få problem oavsett Lajovic spelstil. Förra året tog han sin första CH-titel och har inlett 2013 med att kvala in till både Vina del Mar och Buenos Aires.

Den enda grusturneringen som tysken presterar i är ATP Munchen där lagret grus är mininalt och han får spela inför hemmapublik. Alltså perfekta förutsättningar för Petzschner – i Acapulco är det dock raka motsatsen. Han får problem mot Lajovic.