Peterborough har inlett säsongen riktigt starkt och leder serien efter 5 omgångar. Man ställs mot ett Port Vale som inte fått spelet att stämma ännu. I mina ögon finns det ett solklart spel i den här matchen, häng på!

Peterborough – Port Vale
Spel: 1
Odds: 1.91 @ William Hill
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00 

Peterborough har inlett riktigt starkt och leder serien efter 5 omgångar. Fyra segrar och 1 förlust har det blivit för laget trots att man mött flera tuffa motstånd. Man förlorade något överraskande i cupen senast men positivt för laget var att båda nyförvärven Marcus Maddison och Luke James fick göra mål i matchen. Nu får de chansen i League One och de lär tillföra en hel del offensivt för laget! Positivt för laget är att Kgosi Ntlhe är tillbaka från avstängning och duon Jon Taylor och Jack Baldwin ser ut att vara tillbaka från lagets långa frånvarolista. Trion Erhun Oztumer, Michael Bostwick och Nat Mendez-Laing är kvar på skadelistan och duon Kenny McEvoy och Gabriel Zakuni är iväg på landslagsuppdrag. Trots flera skador och spelare iväg på landslagsuppdrag så har man en riktigt stark startelva att ställa på benen och mot Port Vale bör de vinna!

Port Vale har det tufft för dagen med bara 1 seger på lagets 5 matcher i League One. Man har tre raka förluster bakom sig nu om man inkluderar cupen, i ligan har man två raka hemmaförluster mot Chesterfield och Notts County. Lagets defensiv är riktigt dålig och senast mot Chesterfield släppte man in två enkla baklängesmål efter slarv i defensiven. Lagets tränare har aviserat att han kommer göra flera ändringar i truppen till den här matchen men det hjälper knappast mot ett urstarkt Peterborough som jagar revansch efter förlusten senast.  Man har lånat in anfallarna Achille Campion från svenska Norrby och Jordan Slew från Blackburn men ingen av dem kommer till spel här då de är skadade.

Kort summering:
Peterborough bör vara numret större än Port Vale här och på hemmaplan kommer man inte tappa många poäng den här säsongen. Hemmalagets offensiv är riktigt vass och förstärks ännu mer inför den här matchen, man bör knäcka Port Vales slarviga defensiv tämligen enkelt!