Peterborough måste gå för seger här om man skall behålla sin playoffplats och motståndarna Colchester måste gå för seger för att undvika nedflyttningsplatserna. Målrik tillställning?

Peterborough – Colchester
Spel: Peterborough över 1.5 mål i matchen
Odds: 1.75 @ Ladbrokes
Insats: 7/10
Spelstopp: 20.45

Peterborough vann i helgen Johnstone’s Paint Trophy då man besegrade Chesterfield i finalen med 3-1 en bra insats av Peterborough. Man bör ha stärkt sitt självförtroende extra mycket efter den segern och nu har man givetvis sikte på att ta klivet upp i Championship igen. Man ligger sexa i tabellen, på en play-off plats, men man har flera lag som jagar sjätteplatsen. En seger här vore otroligt viktigt för Peterborough som inte har råd att tappa poäng mot lag som Colchester. Man är normalt väldigt starka på sin hemmaplan men nu har man två raka uddamålsförluster bakom sig mot toppgänget Rotherham och mittenlaget Bristol City så laget är revanschsugna nu och det förvånar mig mycket om man inte vänder den negativa trenden nu mot ett svagt Colchester. Man är ett målglatt lag och har gjort 2 mål eller fler många gånger den här säsongen och nu ställs man mot ett bortasvagt lag som ofta släpper in mycket mål vilket gör att det här spelet känns kanon!

Colchester kämpar på i bottenstriden och har nu 3 poäng tillgodo på nedflyttningsplatserna. Man kommer från två raka bortaförluster, först mot Wolves med 4-2 och nu senast i den urviktiga bottenmatchen mot Notts County med 2-0. Man har visat i flera matcher nu att man inte är med från start för varje gång motståndarna sätter hård press på laget så släpper man in ett tidigt mål i matchen. Man har släppt in mål före matchminut 10 i tre raka matcher nu och det straffar sig hårt då man får jobba i uppförsbacke. Nu möter man ett Peterborough som utan tvekan kommer sätta hård press direkt och givetvis göra allt för att avgöra matchen så tidigt som möjligt. Jag tror man kommer få problem här också för vaknar en spelare som Britt Assombalonga på rätt sida för dagen så gör han 2 mål blixtfort på ett lag som Colchester. Man är riktigt svaga på bortaplan och har nu 4 raka bortaförluster varav man släppt in 2 mål eller fler i 3 av dem!

britt-assombalonga-celebrating-v-notts-county
Peterboroughs Britt Assombalonga gör två före paus redan?

Peterborough får klara sig utan försvararen Shaun Brisley och avstängde mittfältaren Joe Newell här.
Colchester får återigen klara sig utan Sanchez Watt här men positivt för laget är att lånet från Crystal Palace, Alex Wynter, är klar för spel.

Kort summering:
Båda lagen behöver en seger i den här matchen vilket bäddar för en målrik tillställning. Peterborough är ett målglatt gäng och har en sylvass striker i Britt Assombalonga som vet vart målet finns! Jag tror hemmalaget sätter hård press direkt och jag är inte förvånad om det här spelet sitter redan före paus!