Här drabbar två lag i toppen samman i het drabbning. Jag har saken klar för mig och lirar det ena laget utan att tveka!


Peterborough – Bournemouth
Mitt tips: 1
Odds: 1.91 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

3an Peterborough tar här emot 6an Bournemouth i en glödhet toppmatch. Peterborough har bara 4 poäng upp till tvåan Huddersfield och man har dessutom en match mindre spelad så en seger här skulle smaka mycket bra för Peterborough. Bournemouth har hela 8 poäng upp till Huddersfield medan man har 5 poäng ned till 7e placerade Leyton Orient som jagar kvalplatsen som Bournemouth innehar. Som ni förstår så är det mycket som står på spel för båda lagen i den här matchen!

Peterborough radar upp starka insatser för tillfället. I senaste matchen fick man 2-2 borta mot Bristol Rovers trots att man fick spela med en man mindre hela andra halvlek. Före det mötte man topplaget MK Dons på bortaplan och stundtals så rullade man ut motståndet. Man hade ramträffar och massor av chanser men det ville sig inte den kvällen utan man förlorade med 1-0. Före dessa två matcher hade laget 5 raka segrar och smått fantastiska 19-1 i målskillnad på dessa matcher. Att man har formen på topp fortfarande är det inget snack om trots två raka poängtapp.

På hemmaplan trivs Peterborough allra bäst och här har man 13-3-3 som resultatrad och 57-34 i målskillnad vilket gör att laget snittar 3 gjorda mål per match! Man är som sagt väldigt starka här och senaste förlusten kom mot Charlton den 11e November 2010. Man är uppe i 12 raka utan förlust nu varav 9 av dessa har slutat med seger. De två senaste hemmamatcherna har slutat 6-0 och 3-0 till Peterborough så formen är verkligen på topp!

Motståndarna Bournemouth går tungt för tillfället och man är uppe i 4 raka utan seger nu. Nu möter man tufft motstånd och jag tror man får svårt att ta någon poäng här. Bortaspelet är inget som imponerar och man har två raka förluster och noll gjorda mål på dessa båda. Motståndarna var lag från mitten och nu stöter man på ett topplag. Om man ser till inspelade poäng på bortaplan så hamnar Bournemouth på 15e plats i tabellen vilket är riktigt uselt för att vara ett topplag. Bättring krävs men det lär knappast komma här då man möter ett av seriens formstarkaste lag.

Peterborough får klara sig utan avstängde backen Mark Little men man får å andra sidan tillbaka duktige försvararen Ryan Bennett.
Bournemouth får tillbaka sin förste målvakt Jalal som missade senaste matchen p.g.a. skada. Saknas gör anfallaren Steve Lovell.

Peterborough har som sagt en sylvass offensiv där skytteliga-ledaren Craig Mckail-Smith huserar tillsammans med George Boyd som finns på sjunde plats i skytteligan. Dessa herrar har stått för 36 mål tillsammans och jag hoppas dem löser den uppgiften för oss!