Bottenmöte i Championship mellan nästjumbon Peterborough och jumbon Barnsley. Otroligt viktiga poäng står på spel i den här matchen men jag tror starkt på ett av lagen som sett starka ut den senaste tiden!


Peterborough – Barnsley

Spel: 1
Odds: 2.35 @ Nordicbet
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Hemmalaget Peterborough har sett riktigt bra ut den senaste tiden men nu senast åkte man på stryk borta mot Bristol City med 4-2 efter att ha fått en man utvisad efter 12 minuter. Till den här matchen lär man vara revanschsugna och inför sina hemmafans lär man vilja vinna och jag tror man har väldigt goda chanser till det! Man var uppe i 3 raka minst sagt imponerande segrar innan senaste matchen. Först slog man hemmastarka Cardiff med 2-1 efter en riktigt bra match. Nämnvärt är att det var Cardiff första och enda poängtapp på sin hemmaplan efter 12 matcher! Sedan fortsatte man att spela grym fotboll när man slog Bolton på sin hemmaplan med 5-4. Man hade ledningen med 5-2 med bara minuter kvar av matchen men slappnade av och släppte in 2 snabba. Efter det körde man över Wolves på bortaplan med hela 3-0! Så kunnande finns för att spela fin fotboll hos Peterborough, inte minst offensivt!

Motståndarna Barnsley ligger som sagt sist i Championship och man spelar ingen vidare fotboll för dagen. Man har 2 raka hemmaförluster mot svagare motstånd då man först åkte på stryk med 1-2 mot Blackburn och sedan 1-3 mot Birmingham. Innan dessa matcherna slog man Millwall på bortaplan med 2-1 efter att ha satt segermålet på tilläggstid. Man har ingen vidare form och möter nu ett Peterborough som visar riktigt fin form för dagen. Jag tror man får det svårt här…


Dwight Gayle firar ett av sina mål för Peterborough!

Peterboroughs nyförvärv Dwight Gayle har visat otroligt fin form den senaste tiden och har nu gjort mål i 6 raka matcher för sitt lag! Han har sammanlagt gjort 7 mål på sina 8 matcher sedan han kom till Peterborough i November och vi får hoppas att hans form håller i sig även denna matchen så vi får se Peterborough vinna mot Barnsley idag!

Peterborough får klara sig utan anfallaren Lee Tomlin som är avstängd här efter att ha armbågat en Bristol City spelare senast.
Även Barnsley får klara sig utan en anfallare här då Marcus Tudgay är skadad och missar matchen.

Den här matchen betyder väldigt mycket för båda lagen och jag tror det kommer vara en hård offensiv från Peterborough som kommer gå för seger och Barnsley kommer backa hem och försöka kontra in ett par bollar. Får bara Peterborough ordning på sin defensiv så lär man vinna den här matchen utan problem. Man har mer självförtroende i laget och hemmaplansfavören väger tungt i den här typen av matcher. Barnsley är säkerligen nöjda med ett oavgjort resultat men jag tror man får svårt att ordna det!