Vinst igår på Salernitana +0.25 i kvalet för att stanna kvar i Serie B. Här har vi kvalet till Serie A där det är match 1 av 2. Pescara börjar hemma och jag tycker man är det bättre laget. Man hade en rejäl dipp där ett tag men lyckades vända det och man kom in i playoffet med gott självförtroende. Trapani har haft en bra form en längre tid men nu ställs man mot ett bra lag. Men samtidigt så tror jag man kan hota Pescara då man har vass offensiv med grymt självförtroende. Kan nog bli rätt öppet i denna match.

  • Pescara – Trapani
  • Spel: Över 2.25 mål
  • Odds: 1.787 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Pescara har nu kommit igång rejält på slutet och gjort hela 16 mål på senaste 5 matcherna. Man har också 9 segrar på de 11 senaste vilket måste kännas skönt då man hade en bedrövlig form innan dess och var nära på spela bort sig från playoff. Men man kunde ta sig dit vilket var starkt ändå och välförtjänt då man är det bästa laget ändå. På hemmaplan så brukar man vanligtvis bara köra på, vilket också gör att det kan slinka in något mål bakåt. Men det brukar man inte bry sig särskilt mycket om då man oftast gör 2,3 eller till och med 4 mål framåt. Och tror det blir exakt likadant här. För att komma med ett halvdant resultat till Sicilien och Trapanis hemmaplan känns riktigt tufft, då dom är hemmastarka. Inte heller Pescaras grej att försvara till sig poäng, i detta fall ett bra resultat, nä man är ett offensivt balanserat lag så varför inte bara göra det man är bra på. Det vill säga anfalla. Ska även sägas att vid oavgjort sammanlagt efter 2 matcher så vinner Trapani på grund av bättre tabellposition i serien, så man måste bara gå framåt och få ett bra resultat här.

I hemmalaget så stryker vi tuffe mittfältaren Mandragora vilket är ett avbräck defensivt. I övrigt ser det riktigt bra ut och man har en hel drös med offensivt skickliga spelare i truppen.

pescara trapani

Trapani har nu inte förlorat sen 13e februari eller om man så vill 18 raka matcher utan torsk där merparten är vinster. I 13 av dessa 18 matcher har man dessutom gjort minst 2 mål vilket bevisar att offensiven fungerar som den ska och det är där styrkan ligger i detta lag. Och båda mötena med Pescara denna säsong har slutat med 3 mål och överspelet har alltså gått in. Nu är det lite lurigt då det är 2 matcher (hemma/borta). Men visst att man kunde försvara sig hyfsat mot Spezia borta, men man hade lite flax där måste man ju säga. Nu möter man ett betydligt bättre offensivt lag och har svårt att se att man inte släpper in mål här. Offensivt är man dock starka själva och mot ett halvdant försvar i Pescara kan det nog trilla in någon boll. Och för Pescaras del skulle ett oavgjort resultat här vara riktigt dåligt så räkna med öppet spel oavsett.

I bortalaget så har man full trupp vilket bara är positivt. Man är inte heller superberoende av en spelare utan kan göra mål på flera håll.

———————————————————————————————————————————————————————

Pescara hade en rejäl dipp där i en månad, men man kom igång igen lagom till detta playoff. Och nu har man fått tillbaka självförtroendet och offensiven fungerar finfint. På hemmaplan spelar man offensivt vilket lämnar en del bakåt att önska. Trapani är vassa offensiv och har även dom bra självförtroende. Å andra sidan så tycker jag att defensiven är deras akilleshäl även om inte resultatraden på senare tid visar det. Tror på en öppen match mellan två offensivt skickliga lag, precis som det varit i båda mötena denna säösong. Jag spelar Över 2.25 mål till oddset 1.787. Insatsen stannar på medel. Avantiii!

/ L’orso