Här har vi två lag som förväntas vara med i kampen om kvalplatserna upp till Serie A, återigen. Pescara hade en tuff premiär där man åkte på stortorsk med 4-0 borta mot Livorno efter att förstemålvakten blivit utvisad och således avstängd här. Lär vara andra bullar på hemmaplan dock. Men Perugia kommer från en fin premiärseger med 2-0 och man har ett bra lag. Dock är man mycket bättre på hemmaplan kontra bortaplan men en viss chans bör man absolut ha.

  • Pescara – Perugia
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2.00 @ Betway
  • Insats: 3,5/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Pescara hade som bekant en tung premiär borta mot Livorno där man torskade med hela 4-0. Men det hela började med att målvakten tog ett rött kort och straff i den 6e minuten och sen var det 1-0, sen rullade det bara på för hemmalaget. Inte så mycket att säga om egentligen kan jag tycka så den matchen glömmer vi. Men med hemmapremiär och med en revanschlusta så tror jag vi kommer få se ett offensivt Pescara i afton, inget snack om den saken. Och det brukar man ju i och för sig vara på just hemmaplan så det är inget konstigt i det.

Och eftersom målvakten Vincenzo Fiorillo blev utvisad är han därmed avstängd här ikväll vilket såklart är ett avbräck, sen har reserven Simone Aresti haft lite feber i veckan men väntas starta ändå. Såklart ingen optimal uppladdning kan jag tycka. Annars ser det väl ut som mot Livorno senast. Men man har nog goda chanser att minst ta poäng här och mål lär man troligen göra på hemmaplan. Och nu gör ju även anfallaren Andrea Cocco debut för laget som ju är köpt från Vicenza där han dunkade in 19 mål förra säsongen. Och med tanke på det jag skrev om målvakten som är avstängd så kan det mycket väl bli så att ett farligt Perugia kan få dit en balja.

pescara_200x200       perugia

Perugia hade en ganska lättsam uppgift när man tog emot nykomlingen Como på hemmaplan i premiären och precis som förväntat tog man en seger med 2-0. Nu väntar dock en svårare uppgift när man ska spela mot Pescara på bortaplan. Så det gäller ju att man fortsätter i samma spår som senast men att man är än mer vaksam för Pescara på hemmaplan är offensiva och farliga. Sen att man kan göra mål eftersom Pescara nu saknar förstemålvakten är såklart ett troligt scenario, det kan dock bli svårt att vinna matchen tror jag.

Man har i princip med sig samma trupp som senast, så inga avbräck här inte. Och detta är såklart bra för Perugia, som ju väntas slåss om en av de där kvalplatserna upp till Serie A. Och eftersom Pescara också förväntas slåss om kvalplatserna så är det nog trevligt om man tog med sig poäng härifrån men då krävs det med all säkerhet ett mål för jag tror inte Pescara går mållösa. Faktum är att samtliga 3 möten förra säsongen, båda matcherna i ligan men även matchen i kvalet till Serie A, slutade med mål för båda lagen; 2-2, 2-2 och 2-1 till Pescara.

————————————————————————————————————————————————————-

Pescara torskade senast, men då fick man matchen förstörd efter 6 min pga utvisning, nu är det ny match och man har hemmaplan dessutom. Dock är förstemålvakten avstängd pga det röda kortet senast och det är ett avbräck men tror på ett offensivt Pescara här. Perugia vann sin premiär ganska komfortabelt, men nu väntar svårare motstånd och dessutom på bortaplan där man är aningen svagare kontra hemmaplan. Dock tycker jag man har en vettig chans med tanke på den trupp man har och med tanke på avstängningen hos hemmalaget, men det kommer nog krävas mål om man vill ha poäng. Jag spelar Båda lagen att göra mål till oddset 2.00. Insatsen är lite under medel. Jobbba!!

/ L’orso