Pescara avslutade höstsäsongen starkt och jag tror man kommer fortsätta på den banan mot ett Livorno som haft turbulent nu ett tag med usel form skador på viktiga spelare och så vidare. Man spelar inte sin bästa fotboll på bortaplan ska sägas medan Pescara definitivt spelar sin bästa fotboll på hemmaplan. Ganska solklara kontraster bara ur den aspekten. Tror Pescara kör på offensivt som vanligt och spelet kan mycket väl vara i hamn redan i halvtid.

  • Pescara – Livorno
  • Spel: Pescara över 1.5 mål
  • Odds: 1.943 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 10/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Pescara avslutade höstsäsongen med fyra raka vinster och man visade att man är på stark uppgång. Man spelade förvisso bra redan innan men då fick man ganska dålig utdelning på sina chanser, främst på hemmaplan där man i princip borde gjort 6-8 mål till totalt sett men det brändes en hel drös med chanser i alla matcher. Ja man är ju väldigt starka på hemmaplan där man får ut sitt spel till fullo, som jag tidigare sagt. Man ligger 4a med 8 poäng upp till en direktplats till Serie A och då kan man inte gå och förlora en sån här match. Jag tror det bli fullt ös framåt som vanligt på Stadio Adriatico.

Man har en avstängd spelare i mittfältaren Ledian Memushaj vilket är ett avbräck. Men det man framförallt har gjort, nu i januarifönstret, är att ta in två offensiva spelare här som jag tycker höjer kvalitén ytterligare i den redan vassa offensiven. Det är den före detta Football Manager-talangen Joel Acosta (dock inte tillgänglig i denna match) från Boca Juniors har tagits in och så även den kvicke talangen från Roma vid namn Daniele Verde. Tror dessa kommer göra avtryck ganska snabbt i Pescara. Sen har man ju fortfarande kvar skytteligaledaren Gianluca Lapadula (11 mål), och där bakom Gianluca Caprari (6 mål) och Andrea Cocco (0 mål), men där Cocco har mål i sig då han gjorde 20 förra säsongen. Vi har Lapadula, Caprari, Verde, Cocco och Forte uttagna i truppen. Har svårt att se att man inte gör minst 2 mål här.

pescara     livorno

Livorno började ju säsongen riktigt starkt för att sen tappa något, då fick Christian Panucci sparken, sen har laget bara blivit sämre och sämre med nye tränaren Bortolo Mutti. Man avslutade 2015 med 10 raka utan seger och 3 raka förluster samt släppte in 9 mål dessutom, där 6 av målen var på bortaplan. Nä man trivs absolut bäst på hemmaplan och när man dessutom gästar Pescara som har en helt annan formkurva så kommer det bli oerhört tufft. Sen får man tillbaka förstemålvakten Carlo Pinsoglio efter skada, men vilken form är han i efter att ha missat en hel drös med matcher? Och även om viktigaste backen Emerson finns med i truppen efter en långtidsskada så är han knappast i matchform än. Sen ska man säga det när det stämmer för detta lag så ligger styrkan inte i defensiven utan i offensiven.

Till denna match stryker vi mittfältarna Riccardo Cazzola och Mattia Aramu, sen även yttern Francesco Fedato och backen Lorenzo Gonnelli. Inga helt ordinarie spelare men ändå spelare som har flera matcher i bagaget. Man har även tappat backen Maicon Moreira till Brasilien, kanske inte världens största avbräck men ändå ett litet avbräck. Några nyförvärv har inte gjorts hittills heller.

——————————————————————————————————————————————————–

Pescara avslutade 2015 på ett riktigt bra sätt och 3 poäng är det enda som räknas idag. Trots att man gjort en del mål så hade man ändå en hel del oflyt framför mål. Men med de offensiva nyförvärven plus att man redan har kvalité offensivt i truppen så tror jag man kommer bli livsfarliga framåt nu. Man kommer gå ut och bara köra här. Livorno avslutade 2015 med 10 raka utan vinst och 3 raka förluster med 9 insläppta mål. Man har inte gjort något för att förstärka truppen och bortaplan är inte deras starka sida. Jag spelar Pescara över 1.5 mål till oddset 1.943. Insatsen blir högsta möjliga. Avanti Pescara!

/ L’orso