Tillbaka med spel i Serie B och har hittat ett i Pescara-Como, där hemmalaget har  gått från en hyfsad söker 3e plats till att nu vara på 10e plats och dessutom utanför playoff-plats. Nu måste man börja tagga till och bara köra järnet. Man möter jumbon Como som nästan gör mål i varje match och som också har ett litet desperat läge där i botten, man måste vinna nu för att ha chans på att kvala sig kvar i Serie B. Två desperata lag som ändå har offensiv kvalité borde betyda mål åt båda håll.

  • Pescara – Como
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2.00 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Pescara är inne i en riktigt tung period med 9 raka matcher utan seger samt 5 raka förluster. Största problemet har varit försvarsspelet som sett allt för lojt ut senaste tiden, mer än det brukar alltså vilket har straffat sig rejält. 21 mål har man släppt in på de 9 segerlösa matcherna. Man har dock varit hyfsat bra offensivt och producerat 12 mål på de 9 segerlösa matcherna vilket borde genererat i någon seger men icke. Men på hemmaplan vet vi att när man har bra fokus och är i form så är man ett väldigt skickligt lag som oftast vinner. Frågan är ifall man vinner idag med tanke på den usla formen. Det vi dock vet är att man rasat från en ganska så stabil 3e plats och lite nära toppduon ett tag, till att nu ligga på 10e plats utanför playoff-plats vilket vore en väldigt stor missräkning. Nu gäller det att samla krafterna och verkligen börja vinna igen. Offensivt så har man jättemycket kvalité, nästan så laget är för offensivt balanserat. Så mål ska man bara göra mot jumbon Como. Finns inga ursäkter där.

Defensivt så har man ju släppt in mål i 10 raka matcher. Och inte blir det bättre när ordinarie ytterbacken Zampano är avstängd här idag vilket är riktigt tungt. Men vi har även ytterbackarna Crescenzi, normalt sett ordinarie också, och Mazzotta skadade samt mittbacken Coda. Defensiva problem i ett redan offensivt balanserat lag. Mycket pekar på att det blir hawaii i denna match.

Pescaras 10 senaste matcher:
Pescara – Bari 3-1
Salernitana – Pescara 2-2
Pescara – Vicenza 1-1
Cagliari – Pescara 2-1
Pescara – Ascoli 2-2
Pescara – Trapani 1-2
Pro Vercelli – Pescara 5-2
Pescara – Novara 1-2
Crotone – Pescara 4-2
Ternana – Pescara 1-0

pescara     Como

Como ligger alltjämt sist i tabellen och man fortsätter titt som tätt att kryssa till sig poäng med det återkommande resultatet 1-1. Vilket även blev resultatet senast hemma mot Virtus Entella. Man har ändå växlat upp en aning och vågar lira mer fotboll såväl borta som hemma. Förut gjorde man det enbart på hemmaplan i princip. Men det betyder också att det kan bölja en del i matcherna vilket bara bådar bra inför denna match. Men 7 poäng upp till platserna för att kvala sig kvar i Serie B plus att man måste passera 3 lag. Såklart ganska tufft när det inte återstår så många omgångar kvar. Men framförallt så måste man börja vinna och ett oavgjort resultat här mot ett extremt formsvagt Pescara skulle inte vara något som man är nöjda med. Endast seger gäller nu och riskerna kommer bli mer uppenbara.

Man har dock ordinarie mittback Cassetti avstängd vilket är ett tungt avbräck då han är både rutinerad och en av de bättre backarna. Sen stryker vi även mittfältaren Fietta som är ett litet avbräck även det. Men man har ju den unge Ganz i anfallet som gjort mål i 7 av de 10 senaste matcherna. Han är såklart jätteviktig för detta Como.

Comos 10 senaste matcher:
Como – Vicenza 1-1
Trapani – Como 2-2
Como – Novara 1-1
Ascoli – Como 1-0
Brescia – Como 2-1
Como – Lanciano 1-1
Latina – Como 1-1
Como – Cesena 1-3
Modena – Como 1-2
Como – Entella 1-1

——————————————————————————————————————————————————————

Pescara har usel form men och man har problem i defensiven med många insläppta mål, dessutom en del defensiva avbräck. Offensivt har det ändå sett bra ut och nu är väldigt viktigt att man börjar vinna igen då man tappat sin så stabila playoff-plats. Como ligger kvar som jumbo men man har inte varit jättedåliga, bara det att vinsterna saknas i mångt och mycket. Men mål och insläppta mål verkar dom klara av rätt ofta. Borde bli en underhållande och böljande match med två lag som måste framåt. Jag spelar Båda lagen gör mål till oddset 2.00. Och vi trycker in en tung insats här. Avanti!!

/ L’orso