Pescara förlorade lite oturligt senast i toppmötet med Cagliari på bortaplan men på hemmaplan vet vi att dom är väldigt starka och spelar en offensiv fotboll. Man tar emot ett Ascoli som fortsätter att vinna/kryssa på hemmaplan för att göra sämre matcher på bortaplan. Tror inte man mäktar med Pescaras ruskiga offensiv här utan man lär nog få se ett antal bollar i eget mål. Pescara har ju faktiskt en teoretiskt chans på direktplats till Serie A, så det lär bli full fart framåt.

  • Pescara – Ascoli
  • Spel: Pescara över 1.5 mål
  • Odds: 1.75 @ Betsafe
  • Insats: 10/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Pescara kommer alltså från en förlust borta mot Cagliari med 2-1 efter att ha tappat en 0-1-ledning. Man var dock bra i den matchen och kanske borde man gjort ytterligare något mål i första halvlek framförallt där man var det bättre laget. I andra halvlek jämnade det ut sig en aning men man var förtjänade av minst 1 poäng i denna match. Och det är inte alla som är det på bortaplan mot seriens bästa lag. Så nog tycker jag formen finns där fortfarande även fast man nu har 3 raka matcher utan seger. Nu är det dock åter hemmaplan där man är väldigt starka och brukar ösa på framåt. Och ännu bättre är det att motståndet heter Ascoli som ju är tajt spelande hemmalag men väl på bortaplan så släpper man in väldigt mycket mål. Och när vi har ett lag som Pescara med väldigt mycket offensiv kraft, både på plan och bänken. Ja då måste man ju bara tro att man gör minst 2 mål här. Att man sen dessutom fortfarande har en teoretiskt chans på direktplatsen till Serie A gör det inte sämre direkt även om det är 10 poäng upp. Men detta ska man absolut bara vinna i alla fall.

I hemmalaget så är det flera frågetecken för defensiva spelare i backlinjen som Fornasier, Crescenzi och Campagnaro där alla missade förra matchen. Sen har det snackats om en influensa i laget och att offensiva spelarna Lapadula och Caprari sägs varit drabbade. Dock tror jag ju att dom kommer spela till slut men att dom fått vila lite i veckan. OM dom inte spelar så har man ändå kvalité framåt i spelare som Cocco, Acosta och nye Pasquato och även Verde ifall han är fit for fight. Ni hör ju att det finns bra bredd i offensiven här. (Kan uppdatera här när matchtruppen tas ut på fredag kväll.)

pescara   Ascoli picchio

Ascoli kommer från en seger med 1-0 hemma mot jumbon Como i en hyfsat jämn match. Men Ascoli är väldigt svårspelade på hemmaplan där man bara släppt in 9 mål på 13 matcher och man tar i princip alltid poäng hemma. När man mötte Pescara på hemmaplan vann man med 3-1 men det var långt ifrån någon tajt tillställning utan Pescara gjorde match utav det hela men kunde lika gärna gjort 2 mål till där i den matchen. Revanschen för Pescara kommer nog i den här matchen, för Ascoli är bland de sämre bortalagen i serien där man titt som tätt tagit ett antal turliga poäng som gör att deras bortafacit inte är uruselt som det kanske borde vara. I en match för inte så jättelängesen vann man borta mot Livorno med 1-3 men Livorno var klart bättre i den matchen, ett formsvagt Livorno just då dessutom. Senast borde man förlorat mot Brescia med kanske 4,5-2 efter att Brescia då missade flera klara lägen på slutet. istället slutade matchen 2-2. Annars så har man bara vunnit mot jumbon Como med 0-4. För resten av resultaten på bortaplan ser ut som följer: 2-0, 1-0, 2-1, 3-0, 3-0, 3-0, 3-0, 2-0, 4-0, 3-0. Ja ni ser ju inga trevliga siffror där inte. Man har släppt in minst 2 mål i 10 av 13 bortamatcher och nu möter man ett av de bättre rustade offensiva lagen. Luktar stortorsk om ni frågar mig.

I Ascoli så stryker vi mittback Mengoni då han har skadeproblem. Sedan tidigare har erfarne Serie A-backen Antonini lämnat för Livorno. Sedan är det frågetecken för backarna Dimarco och Canini. Och mittfältaren Altobelli kan vi stryka också. Man återfår dock backen Pecorini som var avstängd senast vilket är ett plus. Påpekar samma som förra gången jag gick emot Ascoli med över 1.5 mål på Brescia som gick in, att disciplinen kan bli avgörande i denna match också då man har väldigt svårt att inte ta röda kort titt som tätt. (I övrigt så får jag lov att uppdatera på fredag.)

—————————————————————————————————————————————————————

Pescara är väldigt starka på hemmaplan. Man spelar även en offensiv fotboll vilket innebär att man skapar mycket lägen. Senast gjorde man en bra match borta mot seriens bästa lag men förlorade oturligt. Nu är det dock bara seger som räknas och man har en stark offensiv kvalité i laget. Ascoli är ganska tajta på hemmaplan, men väl på bortaplan så brukar det rinna iväg ganska ofta. Man är helt enkelt ett uselt bortalag och detta kommer bli en ruskigt tuff match för deras del. Jag spelar Pescara över 1.5 mål till oddset 1.75. Jag maxar insatsen här. Avanti Pescara!!

/ L’orso