Är man julmätta eller inte det är frågan. Det vi vet är i alla fall att Perugia är riktigt bra på hemmaplan och rejält svårslagna och ett Vicenza med ganska så dålig form ska efter en häftig julmiddag ta sig till Perugia för att försöka ta poäng. Dock lär man få det svårt då Perugia har bra form för dagen och får tillbaka viktiga spelare till denna match också. Vicenza har gått riktigt trögt på bortaplan senaste matcherna och tror knappast det blir bättre nu.

  • Perugia – Vicenza
  • Spel: Perugia över 1.5 mål
  • Odds: 2.17 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Perugia är i riktigt bra form för dagen. Senast kommer man från en stark vinst borta mot Pro Vercelli med 0-1. Innan dess demolerade man Livorno hemma med 4-1. Och innan dess hade man dock två förluster. Men man förtjänade helt klart mer än så då man var klart med i båda matcherna, om inte bättre. Speciellt i hemmamatchen mot Novara (1-4) men förlorade mot ett otroligt effektivt Novara i storform då. Annars är man ett extremt bra hemmalag och det är sällan man förlorar på hemmaplan. När man dessutom visar denna form, och möter ett formsvagt lag, så kan jag inte se att man inte kör på offensivt med det självförtroendet man har.

Dessutom får man tillbaka viktige mittbacken Massimo Volta och den offensive mittfältaren Vittorio Parigini här vilket är ett klart plus för hemmalaget. Vi stryker troligen Fabinho men även Amidu Salifu. Annars har man ett väldigt bra lag till förfogande.

perugia    vicenza

Vicenza visar upp en riktigt dålig form just nu där man gått vinstlösa i 8 raka matcher, 9 inklusive cupmatchen borta mot Carpi (2-1). Dessutom har man i de senaste bortamatcherna varit riktigt dåligt defensivt vilket absolut inte kommer hålla mot ett väldigt starkt hemmalag i Perugia. Men det finns inga tecken på att det kommer se bättre ut, inte inom den närmaste tiden i alla fall. Men det behövs ju liksom nu för man faller längre och längre ner i tabellen. Skiljer bara 1 poäng ner till nedflyttningsplats i nuläget. Man har 5 raka bortamatcher utan vinst där man släppt in 2 mål eller fler i 4 av dom. Som sagt, man har det riktigt tungt just nu.

Inte blir det bättre när vi stryker ordinarie ytterbacken Salvatore D’Elia som är avstängd. Och det ställer till det, inte bara för att han är viktig men för att Vicenza i stort sett haft samma backlinje hela säsongen men kommer nu sakna en viktig del av den, måste ju bara tro att det kommer påverka laget negativt.

——————————————————————————————————————————————————-

Perugia är i bra slag för dagen och man trivs ypperligt på hemmaplan. Har väldigt svårt att se att man förlorar denna match. Dessutom får man tillbaka sin viktiga mittback Volta, men även mittfältaren Parigini som gjort en del mål redan. Vicenza har det tufft just nu med 8 raka utan vinst. Defensiven har dessutom sett rätt dålig ut och nu har man en avstängd ytterback i den backlinje som knappt haft några avbräck på hela säsongen. Jag tror vi får se ett Perugia som spelar offensivt i och med det självförtroende man har just nu. Jag spelar Perugia över 1.5 mål till oddset 2.17. Insatsen är ganska hög. Fraamåååt!

/ L’orso