Detta är en uppskjuten match sen tidigare då dimman kom emellan. Då trodde jag stort på Perugia och det gör jag fortfarande då jag tycker dom ser riktigt bra ut just nu. Båda hade match i helgen som gick med olika resultat Perugia förlorade medans Vicenza vann. Så jag tror ju perugia kommer komma ut som hungriga vargar, sen är man ju riktigt bra på hemmaplan. Vicenza vann visserligen senast men det var på håret, på resande fot är man dock ganska sårbara.

  • Perugia – Vicenza
  • Spel: Perugia över 1.5 mål
  • Odds: 2.25 @ Betway
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Perugia avslutade snyggt innan uppehållet där man hade form, väl tillbaka så går man och torskar mot jumbon Como med 1-0 på bortaplan. Visst för att att Como brukar göra det bra på hemmaplan, men Perugia skulle såklart tagit minst 1 poäng där, och det var väl en hyfsat jämn match sett till chanser. Nu behöver man vinna för att återigen ta sig in bland playoff-platserna till Serie A. Och jag tycker ändå att chanserna är goda, för vi vet ju att Perugia är riktigt hemmastarka och man kommer tveklöst höja sig ett snäpp från senaste matchen tror jag. Då tror jag inte Vicenza kommer kunna stå emot ett Perugia som ändå visat bra offensiv på slutet trots att man blev nollade sist. Och framförallt på hemmaplan harm an visat att man är riktigt bra framåt. Förra säsongen slutade detta möte 2-2. Ska vi säga 3-1 nu?

Vi stryker backen/mittfältaren Leonardo Spinazzola och ytterbacken Nicola Belmonte som båda är avstängda här och det är avbräck defensivt. I övrigt ser det bra ut och vi lär även få se nyförvärvet Stefano Guberti på mittfältet, en bra värvning. Troligen så lär även målfarlige ytterbacken Lorenzo Del Prete vara tillbaka på sin ordinarie ytterbacksplats efter att ha stått åt sidan senast.

perugia    vicenza

Vicenza har värvat in några spelare nu i januari och två fick starta direkt, men kanske inte gjorde något större avtryck direkt. Men kan säkert bli nyttiga framöver som gör att man klarar sig kvar som man ju bara borde göra tycker jag. Men man behöver dock förbättra på bortaspelet en hel del, där man har 5 raka utan vinst varav 4 förluster. Sen har man släppt in mål i 8 raka, varav minst 2 mål i 5 av dom matcherna. Så trots vinsten senast som var lite turlig med mål på övertid, mot ett Modena som saknade flera viktiga spelare, så tycker jag inte att man har någon vidare bra chans just här. Man lär bli tillbakatryckta ganska rejält i stora delar av matchen, och tror inte försvaret pallar med det.

Vi stryker mittfältare Francesco Urso som tyvärr är avstängd här. Även reservbacken Leandro Rinaudo borta. Annars ser det hyfsat bra ut i övrigt där man spetsat på offensiven en aning nu i januarifönstret men kanske borde kollat lite på defensiva värvningar också.

——————————————————————————————————————————————————-

Perugia är riktigt hemmastarka och man har visat bra målproduktion på hemmaplan senaste tiden. man skapar mycket chanser och har sina fans i ryggen. Inga offensiva avbräck, utan bara defensiva. Gästerna Vicenza kommer från en vinst, men det var lite turligt då man avgjorde på övertid. Annars så har man haft det tungt senaste tiden speciellt på bortaplan där man släppt in en hel del mål. Känns som att det kan bli en del mål bakåt här också, då jag tycker man gör det bättre på hemmaplan. Jag spelar Perugia över 1.5 mål till oddset 2.20. Insatsen hamnar på strax över medel. Avanti Perugia!

/ L’orso