Perugia tar emot Ternana vilket är ett rätt ovisst möte. Perugia tog en viktig seger senast när man slog eeee med 2-0 på hemmaplan. Ternana har två raka förluster med en del mål insläppta. Får bara Perugia igång sitt spel så är man ett väldigt starkt hemmalag och tror att senaste segern var väldigt viktig för självförtroendet. Man jagar ju fortfarande en playoffplats och då är det gasen i botten som gäller här. Ternana har en viktig back borta dessutom. Perugia all in eller?

  • Perugia – Ternana
  • Spel: Perugia över 1.5 mål
  • Odds: 2.37 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Perugia har gått tungt i flera matcher nu där man inte fått spelet att stämma alls, men så tog man en hyperviktig seger senast hemma mot Latina med 2-0. Det tror jag var riktigt skönt för detta Perugia. För på hemmaplan är man annars starka och tunga. Nu kommer det dock inte vara några problem att tagga till då det är ett derby i princip. I och med segern senast har man ju även en teoretiskt chans på att nå playoff men då är det endast seger som gäller här också. Finns alltså inget att spara på med andra ord. Och när man möter ett lag vars försvarsspel håller ganska låg klass, speciellt på bortaplan ja då ökar ju chansen för Perugia här tycker jag.

Vi stryker offensiva pjäserna Parigini och Bianchi som är två avbräck. Vilket inte är jätteoptimalt, samtidigt har man bäste målskytten kvar och tycker startelvan är nog så bra för att göra 2 mål här, däremot är bänken rätt tunn.

perugia    ternana

Ternana har blandat och gett oerhört mycket denna säsong. På bortaplan har man sett ett försvarsspel som håller väldigt låg nivå i typ alla matcher. Bara kolla senaste matchen borta mot Bari där man släppte in 4 bollar, även matchen innan hemma mot Spezia blev det 2 bollar insläppta. Därför har man nu två raka förluster. Denna match är lite vinna eller försvinna för båda dessa lag vilket gör att det kan bli lite mer öppet är normalt sett. För torskar man denna match så kan man säga hejdå till denna säsong då man typ inte har chans på att åka ur eller nå playoff och det skulle vara trist för båda lagen. Ternana måste ju försöka med andra ord vilket inte kommer sluta bra som jag tror.

I bortalaget så stryker vi ordinarie backen Vitale och det är ett tungt avbräck helt klart. Vilket varit extra tydligt senaste matcherna när försvarsspelet varit rätt uselt. Men även backen Masi saknas sen långt tidigare, också ett avbräck.

——————————————————————————————————————————————————————

Perugia kommer från en efterlängtad seger senast och här mot ett överkomligt motstånd på hemmaplan tror jag man kör på framåt. När Perugia är bra då är man tunga, speciellt på hemmaplan dessutom. Måste vinna för att ha fortsatt chans på playoff. All in som gäller helt enkelt. Ternana släppte in 4 mål senast mot ett annat hemmastarkt lag i Bari som är ganska likt Perugia i många fall. Försvarsspelet har inte varit något att lita på under säsongen heller. Dessutom har man en tungt avbräck i defensiven som stör. Jag spelar Perugia över 1.5 mål till oddset 2.37. Insatsen hamnar på medel. Avanti Perugia!!

/ L’orso