Fredagskväll och Serie B där Perugia tar emot Modena. Och vi ett formstarkt Perugia som kommit igång bra på slutet som dessutom är extremt svårslagna på hemmaplan. Man möter ett Modena som helt tappat formen vilket även resultaten visar. Man är dessutom mycket bättre på hemmaplan än bortaplan och borde få svårt här.

  • Perugia – Modena
  • Spel: 1
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 21.00

Perugia har ett gott självförtroende i laget nu efter 3 segrar på de 4 senaste och där man höjt anfallsspelet en aning och mycket det på grund av Fabinhos återkomst efter skada, för några matcher sen. Nu har man dessutom hemmamatch där man är extremt svårslagna, kanske det mest svårslagna hemmalaget i hela seriesystemet. Endast 2 förluster på de senaste 47 hemmamatcherna har man, ja ni fattar. Denna säsong har man ännu inte släppt in något mål på hemmaplan vilket såklart också imponerar och lägger man till offensiven som höjt sig så är man helt plötsligt ett playoff-jagande lag, vilket man ansågs vara inför säsongen för så bra spelare har man nämligen.

Och man har bara ett avbräck till denna match och det är ordinarie mittfältaren Giuseppe Rizzo. Och absolut att han är ett avbräck men tror inte det kommer påverka så värst mycket att hela laget går ner sig. Detta borde man klara av ändå.

perugia     modena

Modena kommer till denna svåra bortamatch med en ganska dålig form både resultatmässigt och spelmässigt. Nä det ser inte bra ut för Modena måste man ju säga. Och visst att man vann mot Pro Vercelli för 3 matcher sen, men det var ingen hejdundrande tillställning direkt mot ett dåligt lag på hemmaplan då. Annars har man 4 förlust och 2 oavgjorda på de 7 senaste där man varit rätt dåliga spelmässigt i de flesta matcher. Och om Perugia är ett extremt bra hemmalag så måste man säga motsatsen om Modena som bortalag där man har 8 vinster på de 56 senaste bortamatcherna där de mesta är förluster. Deras facit på bortaplan denna säsong är 4 förluster och 2 oavgjorda där man varit riktigt dåliga defensivt framförallt och släppt in 2 mål i varje match i princip förutom 1 mot jumbon och nykomlingen Como.

Man har dock inga jätteavbräck här, men finns dock 2 spelare som saknas och et är mittfältaren Andrea Doninelli och anfallaren Ali Sowe. Där Soninelli kommer saknas mest. Man förlorade samma möte förra säsongen med 2-0, tror på nåt liknande nu igen.

———————————————————————————————————————————————————-

Perugia är ett riktigt bra hemmalag och formen är helt klart stigande här. man ligger nu på playoff-plats uppåt och jag tror man fortsätter sin goda trend här. Modena är inne i en tung period nu när förlusterna börjar staplas på varandra. även spelmässigt ser det dystert ut. Inga avgörande avbräck här men extremt svår bortamatch mot ett bra Perugia känns ju aningen för svårt. Jag spelar Perugia att vinna till oddset 1.90. Insatsen är strax över medel. Jobba!

/ L’orso