Kvällsmatch i Serie B på fredagen och hemmastarka Perugia tar emot ett formsvagt Livorno. Visserligen har Perugia två raka förluster men det var mot två bra och formstarka lag så kanske inte mycket att säga om egentligen. Nu möter man ett Livorno som saknar flera viktiga spelare och med en ganska dålig form tror jag man får det svårt att göra något borta mot hemmastarkt Perugia.

  • Perugia – Livorno
  • Spel: Perugia -0.5
  • Odds: 1.97 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 21.00

Perugia kommer som sagt från 2 raka förluster mot Novara hemma (1-4) och Bari borta (1-0). Det man kan säga är ju att Bari ligger på 3e plats och är ett oerhört svårslaget lag på hemmaplan och att man förlorade med 1-0 var nog tillfälligheter då den matchen borde slutat 0-0 till och med. Matchen mot Novara var man det bättre laget men ett riktigt formstarkt Novara var hypereffektiva när dom fick sina lägen, och ett mer rättvist resultat sett till spelbilden hade varit 1-1 eller kanske 2-1. Innan dessa matcher hade man en riktigt bra form och jag tror mycket väl att man i alla fall tillfälligt återgår till den när man tar emot ett formsvagt Livorno. För på hemmaplan är man i vanliga fall extremt svårslagna.

I hemmalaget så stryker vi mittfältarna Fabinho och Amidu Salifu, där jag tycker att Fabinho är ett avbräck. Men samtidigt så kan man absolut vinna här ändå, speciellt med tanke på motståndarnas avbräck i afton.

perugia   livorno

Livorno har nu 7 raka matcher utan vinst och det börjar se ganska mörkt ut för att nå en kvalplats uppåt, i alla fall om man kollar på formen och lagen ovanför. Det ska ju dock sägas att man troligen förtjänade mer poäng än de 2 poäng man fick i de senaste två matcherna hemma mot Salernitana och Cagliari. Där man var det bättre laget i båda matcherna. Men å andra sidan syntes det också att självförtroendet inte är där det ska, annars kanske man hade satt sina lägen istället. Nu åker man för att möta Perugia på bortaplan som nog är en av de tuffaste matcherna i Serie B denna säsong. För dom är ju så extremt svårslagna där, och släpper in väldigt lite mål. Undantaget i senaste matchen då. Sen att man själva är ett bättre hemmalag dessutom är också en faktor jag lägger till här.

Och apropå svåra att göra mål på så blir det långt ifrån lättare att göra mål på Perugia nu när stjärnan i laget Daniele Vantaggiato är avstängd. han har stått för 9 mål framåt vilket är solklart mest i laget. Och nu är även mittfältaren Riccardo Cazzola skadad och missar matchen, även han ett avbräck. Utöver dom två nya avbräcken så har vi skador på offensiva mittfältarna Francesco Fedato och Armando Vajushi, där Fedato saknas eftersom han började säsongen så himla bra. Även skador på ordinarie målvakten Carlo Pinsoglio och ordinarie mittbacken Emereson som fortfarande är långtidsskadad. Unge reservmittfältaren Andrea Palazzi är skadad även han.

———————————————————————————————————————————————————-

Perugia har visserligen förlorat två raka matcher men förtjänade inte det. På hemmaplan är man riktigt starka och släpper in extremt lite mål i vanliga fall. man har ganska bra skadeläge och oddset bör inte vara så högt på Perugia här. Livorno har ganska usel form. Inte bara det, nu har man ytterligare avbräck när bäste målskytten är avstängd. Även ordinarie mittback, ytter, målvakt och mittfältare saknas. man är inte heller kända för att vara bäst på bortaplan. Tror man får riktigt svårt att göra mål här och då blir det nog inga poäng. Jag spelar Perugia att vinna till oddset 1.97. Insatsen hamnar på medel. Jobba!

/ L’orso