Premiäromgången av Serie B i italien är här och jag har hittat ett fint spel när hemmalaget perugia tar emot nykomlingen Como. Här har vi ett hemmalag som den här säsongen kommer vara ett av lagen som kommer kämpa om att nå kvalet upp till Serie A, precis som man gjorde förra säsongen men åkte ut mot Pescara som gick ända till finalen av kvalet. Como är nykomlingar och vill säkert kopiera andra nykomlingar facit i början av serie B föregående säsonger, men här får man det svårt.

  • Perugia – Como
  • Spel: 1
  • Odds: 1.78 @ Bwin
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Perugia kom som sagt på kvaplats upp till Serie A förra säsongen men åkte direkt mot Pescara, som i sin tur gick till finalen i det kval-slutspelet. Den här säsongen är det helt klart så att man återigen siktar på att nå kval upp till Serie A och då bör man slå ett lag som Como som är nykomlingar i Serie B den här säsongen. Och speciellt bör man slå dom på hemmaplan där man är starka. För det var just hemmaspelet förra säsongen som gjorde att dom kom där dom kom. Endast 1 förlust på 21 matcher är såklart imponerande. Förlusten kom dessutom mot Frosinone som ju sedan flyttades upp till Serie A så inget konstigt i det. Så jag kan inte tänka mig att Como, som nykomlingar, ska kunna åka hit och vinna eller ens ta poäng. Nä detta vill Perugia ta hand om direkt och börja resan mot ett nytt kval.

Man har dessutom fått behålla Matteo Ardemagni som kommer göra sina mål precis som vanligt i serie B. Sedan har man fyllt på med spelare som har rutin från Serie A och som säkerligen kommer göra det bra i Serie B. Det är bland annat målvakten Antonio Rosati från Fiorentina, mittfältaren Francesco Della Rocca från Palermo och Massimo Volta från Sampdoria. Man har även hämtat in spelare med mycket erfarenhet från just Serie B, samt talanger som på sikt kan bli bra i Serie A. Och med det sagt så tror jag att oddset för hemmaseger denna dag ligger lite över det jag trodde och det känns ju bara bra.

perugia      Como

Como är nykomlingar i Serie B och man tog sig upp via kval från Lega Pro A. Men när det var ett antal omgångar kvar så hade man långt till den där kvalplatsen, men man hittade en riktigt bra form ovh vann 4 av de 5 sista matcherna däribland 1 vinst mot det lag som hamnade precis under och missade kvalet nämligen Alessandria. Och apropå att hitta formen, så var det något just Alessandria absolut inte gjorde sista 5 matcherna med endast 2 poäng. Så man kan väl säga som så att Como dansade inte på vattnet föregående säsong, för man hade en hel del tur. Men tur förtjänar man väl i längden antar jag och nu är man är. Men visst får man det svårt i Serie B och högst en lägre mittenplacering kan man hoppas på i Como.

Ska vi se till spelartruppen så är det inte direkt så namnkunnigt, visst finns det några spelare som inte kommer skämma ut sig men jämför man med lag som kommer tillhöra den högre regionen av Serie B, där Perugia ska hålla till, så är det ganska skralt med kvalité måste jag säga. Och att få Perugia i premiäromgången som ju är otroligt hemmastarka hade man nog helst sluppit. Sen att lånet på lagets bästa spelare tillika supertalangen och målvakten Simone Scuffet inte är tillgänglig ser jag som ett superavbräck. Apropå icke tillgänglig så är mittbacken och nyförvärvet från Spezia, nämligen Martino Borghese avstängd. också ett avbräck.

————————————————————————————————————————————————————-

Perugia är ett lag som satsar för att återigen komma på kvalplats till Serie A. Man har tagit in helt rätt spelare känns det som. Dessutom är man otroligt hemmastarka och enda förlusten förra säsongen i ligan kom mot Frosinone som nu är nykomlingar i Serie A. Como är nykomlingar i Serie B och jämför vi lagen så är det klasskillnad. Sen att Como saknar viktiga spelare ser jag som stora avbräck och jag tror inte man kommer hit och ta många poäng mot ett hemmastarkt Perugia. Jag spelar Perugia att vinna till oddset 1.78. Insatsen är lite över medel. Jobba!

/ L’orso