nib Stadium står redo för Perth Glory’s hemmapremiär där man tar emot Wellington Phoenix från Nya Zeeland. Båda lagen förlorade sina premiärer och vill nu studsa till vinnarspåret istället, men frågan är vilket lag som drar det längsta strået?

  • Match: Perth Glory – Wellington Phoenix
  • Spel: Wellington Phoenix +0.25
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 10:00

Perth Glory inledde säsongen med en 3-2 förlust borta mot Central Coast Mariners. Det ska dock sägas att siffrorna 3-2 ser bättre ut än vad det var. Mariners spelade ut Glory totalt i 90 minuter och det kunde lika gärna varit 5-6 mål för hemmalaget. Nu är det hemmapremiär som väntar i västra Australien, och där är man naturligtvis oftast bättre än borta. Dock har jag svårt att se att man gör en riktigt bra, för av det jag har sett av Glory på försäsongen och i premiären så kommer man att vara ett bottenlag den här säsongen. Det känns hur som helst som att man måste spela in sig, för man var riktigt usla mot Mariners. Det kan ta ett tag innan Glory kommer upp i kapacitet tror jag.

perth-glorywellington

 

Wellington Phoenix gjorde en okej match hemma mot Newcastle Jets i premiären, men i den sista tredjedelen fanns det klara brister som tyvärr blev fallet för Wellington. Antingen slarvade man med den avgörande passningen eller så var avslutet alldeles för dåligt. Man är dock ett bra lag med stor offensiv kraft. Wellington är det bättre laget i den här matchen enligt mig, och det enda som talar emot dem är Glorys hemmafördel. Men det lär bli en ganska jämn match, så en +0.25 lina på Wellington känns riktigt bra. Nyckelspelare blir Roly Bonevacia och Roy Krishna som ruskigt vassa.


Det enda som talar för Glory är hemmaplan. Wellington ska vara jämna spelmässigt eller kanske lite bättre här och tycker därför oddsen är ganska skeva.