Vi beger oss till västra Australien där serieledarna Perth Glory tar emot Sydney FC på nib Stadium. Det här är två skickliga lag som båda kommer gå för full pott, och jag tror det blir en underhållande match.

  • Match: Perth Glory – Sydney FC
  • Spel #1: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.80 @ Bet365
  • Insats: 2/5 Units
  • Spelstopp: 11:30
  • Spel #2: Sydney eller oavgjort (X2)
  • Odds: 1.95 @ Bet365
  • Insats: 2/5 Units
  • Spelstopp: 11:30

Perth Glory leder serien med 4 poäng ner till Adelaide och Melbourne Victory, och på hemmaplan är man som bäst… och målgladast. Man har 6/1/1 på hemmaplan med målskillnaden 19:11. Man snittar alltså 2.375 mål/match framåt och 1.375 mål/match bakåt vilket naturligtvis måste räknas som målglatt. Faktum är att 7 av 8 hemmamatcher har slutat i 3 mål eller fler, och i en enda hemmamatch har man hållit nollan, och detta mot seriens sämsta lag Newcastle Jets. Man leder inte serien på grund av sitt försvar, utan man är otroligt giftiga framåt och gör jobbet match efter match. Nu har man dock förlorat mot Adelaide hemma med 1-2, sen spelade man 3-3 senast hemma mot Melbourne Victory, en match som man låg under med 1-3 fram tills 78e minuten. Med andra ord svajar försvaret just nu, inte minst när man möter bra lag. Sydney var riktigt bra efter uppehållet och mycket ska till för att Perth ska hålla sin andra hemmanolla den här säsongen. Griffiths & Harold är de nya avbräcken, och Hersi & Nichols saknas sedan tidigare.

perth-glorysydneyfc

 

Sydney FC började bra och var obesegrade första 8 omgångarna, men när man sedan gick in i ett tuffare spelschema så hade man inte riktigt marginalerna på sin sida. Man spelade stundtals bra men var oerhört ineffektiva vilket gjorde att man gick mållösa i hela 4 matcher. Nu senast gjorde man dock comeback i 1-5 segern mot Central Coast Mariners, och mycket var tack vare nyförvärven och kusinerna Mickael Tavares & Jacques Faty. Sydney har en konkurrenskraftig trupp, och alla spelare vet att man måste göra sitt yttersta för att få fortsatt förtroende, och jag tror Sydney kommer bli bättre och bättre. Man är åtminstone tillräckligt bra för att göra mål mot Perth Glory, och närmare 2x pengarna på dubbelchansen X2 är riktigt bra i mina ögon. Man har inga nya avbräck, så man kommer med ett riktigt bra lag här!


Perth Glory är duktiga offensivt, och när man väl tappar poäng så är det defensiven som sviker. Sydney FC har grym form och bör göra mål här, jag tror till och med att man kan ta poäng. Jag delar upp insatsen på Båda lagen gör mål samt Sydney X2.

Övriga spel:

Över 10,5 hörnor @ 1.875 (1.5/5 Units) - Bet365