Den tidiga lördagsmatchen mellan Perth Glory och Newcastle Jets kommer bli väldigt intressant. Kan Perth Glory fortsätta på samma spår? Eller ska Newcastle Jets ta sin första vinst? Mycket tyder på att Perth Glory fortsätter sin goda trend.

  • Match: Perth Glory – Newcastle Jets
  • Spel: Perth Glory + Över 1.5 mål
  • Odds: 2,60 @ Betsafe
  • Insats: 4/5 Units
  • Spelstopp: 09:30

Perth Glory har inlett säsongen utmärkt. Efter segrar mot Wellington borta med 1-2 och 3-2 hemma mot Brisbane så toppade man tabellen efter två omgångar. När man senare föll mot Adelaide borta med 2-0 så halkade man ner till en femteplacering. Mot Wellington spelade man bra, man vann trots allt i bortapremiären vilket är starkt vilket lag man än möter. Mot Brisbane gjorde succévärvningen Andy Keogh hattrick i en match där man vann med 3-2, ännu en imponerande vinst. I Adelaide hade man inte mycket att säga till om, hemmalaget var alldeles för bra och det var här man märkte att Perth Glory är bättre hemma än borta. Nu senast slog man ut Melbourne Victory i cupen, en match som slutade 2-2 på fulltid. I förlängningen tog Victory röda kort och Perth kunde säkra avancemang då man vann totalt med 4-2. Att spela två matcher på 72 timmar kan tyckas vara jobbigt, men nu är det hemmaplan båda gångerna vilket är tur för laget från väst. Hemma är man starka, och faktum är att man tog 22 av 28 poäng framför hemmafansen förra säsongen, och då ska det sägas att det är ett bättre Perth Glory vi ser den här säsongen.

perth-glorynewcastle-jets

 

Newcastle Jets varit ojämna. 1 poäng på 3 matcher är inget att skryta över, även om man spelat bra mot Central Coast och Melbourne City. I premiären mot Central Coast borta så spelade man faktiskt bra, och man kunde mycket väl vunnit den matchen. Men hemmalaget gjorde 1-0 i slutminuten vilket var väldigt olyckligt för Newcastle Jets. I matchen efter mot Melbourne City lyckades man håll tätt i den första halvleken trots massiv press från hemmalaget. När man sedan spelade upp sig i andra halvlek lyckades man trycka in 0-1, men när man la sig på försvar i slutet blev City’s tryck för stort och David Villa kunde göra 1-1, och Jets åkte återigen på ett mål i baken i slutminuterna. Senast mot Wellington borta var man absolut inte dåliga, men man släppte in onödiga mål och matchen var ganska snabbt över. Wellington vann den matchen med 4-1 och mycket tyder på att Newcastle kommer få det svårt den här säsongen.


Perth Glory går mot en ny era där man spelar en offensiv och underhållande fotboll, på ett effektivt sätt. Nu har man toppchans på 3 poäng då Newcastle Jets kommer med dåligt självförtroende efter den senaste utskåpningen mot Wellington. Att Newcastle Jets skulle rycka upp sig till den här bortamatchen på hela 393 mil har jag svårt att se. Det här är den längsta resan ett lag kan göra i A-League, och med ett skadat självförtroende så är man dödsdömda redan innan matchstart. Perth Glory kommer med en cupvinst i ryggen, och på hemmaplan är man duktiga. Perth Glory + Över 1.5 mål innebär att spelet sitter om det blir över 1.5 mål i matchen och att Perth vinner, dvs 2-0, 2-1, 3-0 osv. Raka ettan upp mot 2x pengarna är också bra, men pga Perth’s otroliga offensiv så är det här spelet givet!

Andy Keogh Anytime Goalscorer @ 2.75 (1/5 Units) – Bet365

Andy Keogh Hattrick @ 51.00 (0.25/5 Units) – Bet365