Det här är en match som man inte får missa. Perth Glory kan dra ifrån ytterligare i toppen, så med andra ord är det här en otroligt viktig match för Melbourne Victory som redan ligger 4 poäng bakom serieledarna. Vi kan vänta oss en het match med massvis med känslor, och förhoppningsvis en del mål.

  • Match: Perth Glory – Melbourne Victory
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.72 @ Bet365
  • Insats: 5/5 Units
  • Spelstopp: 10:00

Perth Glory leder serien med 3 poäng ner till Adelaide som har en match mer spelad. Man har resultatraden 10/2/2 där båda förlusterna kom mot Adelaide. Borta mot dagens motstånd Melbourne Victory vann man överraskande med 1-2 efter en väl genomförd match, men det var nära att Victory kvitterade. Perth Glory är som målgladast framför hemmafansen där man både gör och släpper in en del mål. Man har gjort 16 mål på 7 hemmamatcher, och släppt in mål i alla utom en. Den enda nollan man har hållit på hemmaplan var mot Newcastle Jets vilket är ett av seriens sämsta lag, och då ska det sägas att Jets skapade nog med chanser för 1-2 mål i den matchen. Man gör alltså ganska många mål, och nu har man dessutom köpt in en ytter i Dragan Paljic, dock oklart om han går in i elvan direkt. Gör man 2 mål på Melbourne Victory borta, då gör man minst 1 hemma, så är det bara. Man är otroligt duktiga på fasta situationer liksom att skapa målchanser genom instick och djupledspassningar. Nu är det oerhört viktigt för Victory att inte förlora, så jag tror inte dem går mållösa här heller. Perth Glory har inga nya avbräck som bör nämnas.

perth-glorymelbourne-victory

 

Melbourne Victory är det laget jag helst kollar på i A-League, mest eftersom man spelar en fotboll som är rolig att titta på. Man spelar offensivt med högt tempo i anfallsspelet, och hög press i försvarsspelet. Man skapar mycket chanser och gör ofta ett eller flera mål, men man har tendensen att släppa in en del mål när det inte går precis som man vill. Nu behöver man dock vinna för ta igen på ett stabilt poängplockande Perth Glory, åtminstone får man inte förlora, för då blir det svårt att ta ikapp. Får vi ett mål från något av lagen i första halvlek så kommer spelet garanterat (typ) att sitta, för båda måste gå framåt vid underläge då viktiga poäng står på spel. Då inget av lagen är speciellt defensiva av sig så tror jag vi kan få se en lika fartfylld tillställning som sist lagen möttes. Det ska även sägas att Melbourne Victory har gjort mål i samtliga 15 bortamatcher mot Perth genom åren, och båda lagen har gjort mål i 14 av dessa 15 matcherna. Lagen möttes i cupen i oktober och då blev det 2-2 på fulltid, och det är något liknande jag tror på nu. Victory saknar fortsatt lagkaptenen Mark Milligan, och även försvararen Matthieu Delpierre sedan tidigare.


Två offensiva lag som båda måste gå för vinst här. Vinst är dock något viktigare för Victory eftersom man vid poängtapp fortfarande har minst 4 poäng upp till förstaplatsen. Perth Glory går sällan mållösa hemma, och med offensiv förstärkning i Paljic så ska man kunna få hål på Victory. Jag ser inte hur detta ska kunna sluta målsnålt, båda lagen gör mål väldigt ofta med dagens förutsättningar, och insatsen på Båda lagen gör mål (1.72) blir 5 av 5 Units.

Båda lagen gör mål i 1:a & 2:a halvlek @ 15.00 (0.5/5 Units) - Bet365