Vi beger oss till nib Stadium i Perth för att avsluta kvartsfinalerna av Westfield FFA Cup. Eftersom båda lagen satsar stenhårt på cupen så kan det här bli en otroligt underhållande match då de notoriska målgörarna Andy Keogh och Besart Berisha ställs mot varandra.

  • Match: Perth Glory – Melbourne Victory
  • Spel: Över 3 mål (Goal Line)
  • Odds: 2,35 @ bet365
  • Insats: 2.5/5 Units
  • Spelstopp: 12:00

Perth Glory har inlett den här säsongen bra då man har slagit ut Newcastle Jets ur cupen, men även för att man slog Wellington borta i ligapremiären samt Brisbane hemma i matchen efter. Perth Glory’s signum har i flera säsonger varit försvarsspelet. De gånger offensiven har svikit har defensiven ofta räddat poäng för laget från väst, i alla fall var detta vanligt tidigare säsonger. Den här säsongen är det tvärtom, nu är man riktigt vassa offensivt. Man har en offensivare filosofi, men framförallt är det så att man har fått in giftiga pjäser där framme. Andy Keogh är ett hett namn i Australien just nu. Anfallaren som kom från Blackpool har inlett säsongen lysande, dels för att han gjorde 4 mål på 4 matcher under försäsongen, men speciellt för hans hattrick i 3-2 vinsten mot Brisbane Roar. Perth har visat att man menar allvar den här säsongen, och det skulle inte förvåna mig om man är med och slåss om titlar. Man har bästa möjliga trupp inför den här matchen vilket ska bli intressant att följa.

perth-glorymelbourne-victory

 

Melbourne Victory ser otroligt starka ut den här säsongen. Att man i premiären besegrade WS Wanderers med 4-1 var starkt, men att vinna med 5-2 i derbyt mot Melbourne City var nästan ännu större, inte minst då City är tippade att vinna A-League den här säsongen. Målskyttet är alltså inget problem, och att man tagit in Berisha på anfallet gör det inte sämre. Det man kan oroa sig över är dock försvarsspelet, man har nämligen släppt in mål i över 20 A-League matcher i rad, och nu möter man alltså ett otroligt skickligt Perth Glory. Anfallstrion Thompson – Berisha – Barbarouses är otroligt vass, och även om det inte är säkert att Thompson eller Barbarouses startar, så har man nog Australiens bästa anfallsbredd i Connor Pain och Ben Khalfallah. Man har bästa laget tillgängligt, men spelare som Pain, Khalfallah och Leigh Broxham kan starta i den här matchen, spelare som skulle platsa i de flesta lag från A-League. Victory har inte blivit prövade än i FFA Cup då man mött semiprofessionella klubbar som t.ex Bayswater City. Som sagt, Victory har bästa laget tillgängligt, men det är möjligt att man roterar lite. Men som jag nämnde innan så har man en otroligt bra bredd offensivt.


Offensivt skickliga Perth Glory möter ännu mer offensivt skickliga Melbourne Victory i en match där vinnaren går till semifinal i FFA Cup. Båda lagen kommer ställa bra lag på planen, och eftersom det är vinna eller försvinna så kan ett mål öppna upp för målfest. 13 av 14 inbördes möten i Perth har slutat i att båda lagen gjort mål, och även om inbördes statistik inte är jätterelevant kan det vara intressant då Perth är offensivare än någonsin den här säsongen. Andy Keogh mot Besart Berisha kan inte bli annat än underhållande, A-League’s två hetaste anfallare i nuläget. Jag tror på mycket mål, och jag tycker vi får ett väldigt bra odds på överspel här.