West vs The Rest brukar det heta när västkustlaget Perth Glory spelar hemma på nib Stadium. Den här gången står giganterna Melbourne City på andra sidan som senast slog urstarka WS Wanderers i en underhållande 3-2 match. Jag tror bortalaget fortsätter trumma på, varför ser ni här nedan.

  • Match: Perth Glory – Melbourne City
  • Spel: Melbourne City +0.0 AH
  • Odds: 1.709 @ PinnacleSports
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 11:40

Perth Glory har definitivt spelat upp sig efter den spelmässigt svaga inledningen av säsongen. Dock tenderar man att ha problem mot lag som gillar att hålla i bollen, och ett sådant lag möter man idag. Hemma har man spelat bra och visat god karaktär, men fortfarande så håller man inte tillräckligt hög klass för att nå slutspel. Senast mot Adelaide var man stundtals utspelade totalt, och en utvisning på försvararen Grant gjorde det inte enklare, och matchen slutade 1-3 till Adelaide United. Nyförvärvet Andy Keogh som lämnade inför säsongen för att sedan komma tillbaka, gjorde ingen anmärkningsvärd insats. Glory lär stå upp helt okej spelmässigt, men när det kommer till att skapa målchanser är Melbourne City 10x vassare, så här lär man få det svårt.

Andy Keogh är alltså med, nyförvärv som spelar anfallare. Försvararen Warren är tillbaka från avstängning, och mittfältaren Marinkovic är tillbaka från skada. Dock utgår Grant som alltså fick rött kort i förra matchen.

perth-glorymelbourne-city

Melbourne City är ett av ligans absolut bästa lag på en bra dag, och med klasspelare som Aaron Mooy, Harry Novillo och Bruno Fornaroli så kan de mest spektakulära målen göras. Senast tog man en blytung seger mot Wanderers som hade varit obesegrade i 11 raka matcher. Det som bådar gott inför den här matchen är att City så gott som alltid spelar identiskt hemma som borta. Man har gjort överlägset flest mål i ligan, och här möter man ett av de lagen som släpper flest. Mooy och grabbarna ska kunna skapa väldigt många bra lägen här, för klasskillnaden är stor, trots bortaplan. På en bra dag besegrar man Glory ganska enkelt här tror jag.

Man har inga nya avbräck, men att ytterbacken Franjic fortfarande saknas är ett litet avbräck, men ersättarna är också bra. Laget som slog Wanderers senast kan spela denna matchen.


Perth Glory är inte dåliga, men Melbourne City är mycket bättre. Glory slog City i cupen på försäsongen, men var utspelade i den matchen, och då hade City en B-elva. Nu möts de igen och City ska ha revansch. Tredjeplatsen räcker inte för ett storsatsande Melbourne City och här tar man 3 pinnar!