Serieledarna Perth Glory tar emot Central Coast Mariners på nib Stadium, en match som är väldigt viktig för båda lagen. Perth Glory vill hålla sin ledning medan Central Coast börjar tappa i slutspelsstriden. Det är inget snack om att Perth Glory är det bättre laget, men drar man det längsta strået här?

  • Match: Perth Glory – Central Coast Mariners
  • Spel: Perth Glory Flest hörnor (Halvtid/Fulltid)
  • Odds: 1.91 @ WilliamHill (spelvärt ner till 1.70-1.75)
  • Insats: 4/5 Units
  • Spelstopp: 11:30

Perth Glory är inne i sin bästa säsong någonsin, och nu har man ett utmärkt tillfälle att fortsätta den goda trenden då man möter ett uddlöst Central Coast Mariners framför hemmafansen. Perth Glory’s har utvecklat en fungerande spelidé som till stor del går ut på fasta situationer, främst för att man har riktigt bra inläggsfot i Marinkovic, men också för att man har spelare som är riktigt duktiga på huvudet, t.ex mittbacken Djulbic. Man spelar ofta ut bollen på kanterna där man har snabba/tekniska yttrar som gillar att utmana eller slå inlägg, och det är här man skapar många hörnor. När man matar bollar in i straffområdet så är det många tillfällen där en försvarare antingen täcker ut bollen till hörna, eller av ren panik rensar ut den över kortlinjen. Man är även väldigt duktiga på att sticka in bollen bakom backlinjen där man har en giftig Andy Keogh, och genom dessa möjligheter har man också skapat många hörnor då målvakten har räddat skott ut till hörna och så vidare. Nu möter man ett Central Coast som gillar att ligga rätt i positionerna snarare än att pressa högt, och därför tror jag Perth’s yttrar kommer få många lägen att slå in bollen i straffområdet, och jag tror att Perth kommer skapa många hörnor! Vi stryker ytterbacken Risdón och mittfältaren Nichols.

perth-glorycentral-coast-mariners

 

Central Coast Mariners befinner sig ett ganska jobbigt läge just nu där man inte har råd att förlora så mycket mer. Man ligger 8 i en tabell där 6 lag går till slutspel, och just nu har man endast häng på den sista slutspelsplatsen, där det skiljer 3 poäng. Men till 5e platsen skiljer det hela 9 poäng, och även om det är många matcher kvar så ser jag det som ytterst osannolikt att Central Coast kommer att ta igen så många poäng. Det gäller alltså att börja vinna nu, men det är kanske lättare sagt än gjort, för Central Coast är nog ligans sämsta lag offensivt. Även om man inte släpper in så mycket mål så lyckas man som bäst få med sig oavgjorda resultat vilket inte håller i längden. Nu möter man ett Perth Glory som är bra både offensivt och defensivt, så man har en tuff uppgift framför sig. Man har ingen spelare som sticker ut, man har ingen notorisk målskytt, och det är detta som är deras största problem enligt mig. Man släpper till 6,80 hörnor i snitt på sina bortamatcher, och att ge Perth Glory 7 hörnor är inte att föredra, dock så tror jag att man inte har något val här. Man är inte tillräckligt skickliga för att hålla borta Perth Glory, så man kommer helt enkelt att få slå ifrån sig en del, och förhoppningsvis resulterar detta i en del hörnor. Vi stryker mittfältaren Montgomery, men tillbaka kommer försvararen Roux.


Perth Glory har haft flest hörnor i 5/5 hemmamatcher hittills, och Central Coast har släppt till flest hörnor första halvlek i 4/5 bortamatcher. Perth Glory vann hörnorna med 1-5 senast lagen möttes, och nu tror jag det blir hörnslakt igen. Perth Glory lär skapa minst 7 hörnor, men säkerligen 9-10, och då har man säkert 5-6 av dessa i första halvlek, och jag tror inte Mariners kommer nära detta. Perth Glory att vinna hörnorna i HT, och att behålla avståndet på fulltid (Halvtid/Fulltid) spelas därför med tung insats till 1,91 hos WilliamHill.

Perth Glory snittar 8,40 hörnor hemma

Central Coast släpper i snitt till 6,80 hörnor borta