Vi börjar röra oss in i den andra halvan av A-League säsongen, och nu börjar lagen känna att varje poäng är extra viktig. Det är ”poäng-klyftor” i slutspels- och förstaplatskampen. Serieledarna Perth Glory behöver poäng för att hålla ifrån lagen under, och Adelaide behöver poäng för att ta ikapp på semifinal-platsen. Hur poängen fördelas återstår att se!

 • Match: Perth Glory – Adelaide United
 • Spel #1: Perth Glory Över 1.25 mål
 • Odds: 1.925 @ PinnacleSports
 • Insats: 5/5 Units
 • Spelstopp: 10:30
 • Spel #2: Perth Glory Flest hörnor (HT/FT)
 • Odds: 2.37 @ WilliamHill
 • Insats: 2.5/5 Units
 • Spelstopp: 10:30
 • Spel #3: Perth Glory Flest kortpoäng (gult = 1op, rött = 25p)
 • Odds: 2.60 @ WilliamHill
 • Insats: 1.5/5 Units
 • Spelstopp: 10:30

Perth Glory är fullständigt outstanding än så länge med 32 av 39 möjliga poäng. Man är seriens bästa lag både hemma och borta vilket säger en del om deras prestationer efter 13 omgångar. Man har 6/0/0 på hemmaplan och 4/2/1 på bortaplan. Så det ska ju sägas att även om man är seriens bästa bortalag så är det på hemmaplan man ser som allra bäst ut. Man har gjort minst 2 mål i alla 6 hemmamatcher med ett snitt på 2,50 mål/match, och man gjorde dessutom 2 mål på Melbourne Victory i cupen. Man är seriens bästa lag när det kommer till fasta situationer, man har både bra skyttar och bra huvudspelare vilket gör att man är livsfarliga på hörnor och frisparkar. På grund av detta så är deras spelidé lite av att skapa dessa fasta situationer, så man spelar ut bollen mycket på kanten vilket ofta leder till hörnor. Man har haft flest hörnor i första halvlek i samtliga 6 hemmamatcher, och man har även vunnit hörnorna totalt i dessa. Borta mot Adelaide skapade man 5 hörnor utan ett enda skott på mål, och då ska det nämnas att Perth skapar fler hörnor på hemmaplan samt att man skapar fler hörnor när man har fler skott på mål (målvakten räddar ut till hörna osv). Vi kan verkligen se Perth Glory som favoriter till titeln den här säsongen, för alla tvivel försvann när man senast besegrade Melbourne Victory med 1-2 på bortaplan. Man har inga nya avbräck, utan man kommer med ett bra lag här.

perth-gloryadelaide-united

 

Adelaide United är som väntat ett lag att räkna med när det kommer till titlar, man har redan vunnit The FFA Cup, men mer vill man åt. Nu har dock formen börjat svaja och frågan är om man ska ha en chans mot Perth Glory. Även om man tog en imponerande vinst borta mot Sydney (0-3) så har man bara 6 poäng senaste 5 matcherna där man förlorade på hemmaplan mot Wellington (1-3) senast, och då ska det sägas att Wellington saknade sina 2 mest produktiva spelare. På hemmaplan försöker man spela med mycket bollinnehav, och man lägger sig lite defensivare för att vinna stabilt och säkert. På bortaplan däremot släpper man loss lite mer och vågar spela något offensivare, med andra ord går man alltid för vinst. Jag tror detta kommer straffa sig mot ett skickligt och effektivt Perth Glory. Adelaide skapar bra mycket mer hörnor hemma än borta pga sitt bollinnehav på hemmaplan, så jag tycker oddset på Perth hörnor är bra i den här matchen. Adelaide’s motståndare brukar få en del kort, fler än vad Adelaide själva drar på sig, så att Perth vinner korten känns också troligt, hur som helst så är 2,60 ett jättebra odds. Förstamålvakten Gelekovic är på landslagsuppdrag och saknas här.


Just nu går det att se tydligt vad som skiljer dessa lagen åt. Perth Glory har en tydligare spelidé och är mycket jämnare. Adelaide är väldigt duktiga, men man är också ojämna. Spelar man på sin topp så kan man absolut slå Perth Glory, men jag tror oavsett att det blir mycket mål i den här matchen, och då ska Perth Glory stå för minst 2! Perth Glory flest hörnor i halvtid och fulltid till 2.37 är ruskigt bra då Perth alltid har flest hörnor på hemmaplan, samt att Adelaide inte alls är ”hörnglada” på bortaplan. Att Perth Glory får flest kort till 2,60 är också det utmärkt eftersom Adelaide’s motståndare ofta drar på sig en del varningar.

Twitter @MrBwino & @Spelaspelse