Vi släpper US Open för en stund och åker till Italien där en Challenger turnering i Como spelas, en Pashanski som har haft ett uruselt år ställs emot en spelare som kommer bli en av nästa års bästa Challenger spelare.

  • Matchen : Pashanski v Giustino
  • Liga : Challenger Como
  • Speltips : Giustino att vinna matchen
  • Odds : 1.70 @ bet-at-home
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 11.30

 

Boris Pashanski ifrån Serbien var förra året en ”stormakt” på gruset i på Challenger nivån men i år har han varit totalt off och verkligen inte gjort något som är värt att nämna. Förra året hade han hela 47-21 i matcher på gruset vilket är riktigt bra men i år har han denna statistiken, 4-14 och då har han inte mött folk som håller en lägre nivå än dagens motståndare. Boris spelar med kraft i sitt grundspel och försöker verkligen sätta press på sin motståndare och slå vinnare men i år så har det varit mycket mer misstag än det har varit tidigare och fortsätter man att göra så många misstag som han har gjort, ja då vinner man inga matcher. Boris har haft en bra serve, ska jag vara ärlig så har jag inte sett han så mycket på slutet och det kan ju ha att göra med att han inte spelar så ofta längre..

Lorenzo Giustino ifrån Italien spelar idag på hemmaplan hemma i Italien och han kvalade in väldigt enkelt till denna turneringen. Han började i år på ITF vilket är nivån under Challenger men imponerade där och fick chansen i några challenger turneringar. Väl där visade han framfötterna vilket gav han ranknings poäng och det har gjort att han kan fortsätta att spela Challenger turneringar. Han är en typisk grus spelare, han spelar väldigt mycket sida till sida med mycket top spin och försöker få sin motståndare att stå för misstagen och det tycker jag passar utmärkt idag emot Pashanski.

Jag tror att Giustino har en toppchans på att gå vidare till andra omgången inför sin hemmapublik då han har fått en dröm lottning enligt mig. Jag tror att Giustino vinner och att Pashanski kommer att hjälpa honom något enormt.

Lycka till!

/Lidde