National Premier League Victoria har dragit igång och i den första omgången hittar vi flera spelvärda positioner, och i den här matchen mellan Pascoe Vale och Avondale FC tar jag rygg på bortalaget. Häng med!

  • Match: Pascoe Vale – Avondale FC
  • Spel: Avondale +0.75 AH
  • Odds: 1.825 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 10:15

Pascoe Vale knep den sista slutspelsplatsen förra säsongen, och deras säsong var överlag lyckad. Man slutade 6a av 14 lag och mycket bättre hade man inte kunnat förvänta sig. Man slog dessutom ut topplaget Heidelberg United i första playoffs-matchen, men åkte ut mot giganterna South Melbourne i nästa omgång via förlängning. Inför den här säsongen har man inte varit så aktiva på transfermarknaden, utan man nästan samma lag som förra säsongen, med några undantag som t.ex att man tagit in japanen Kitade som spelar offensiv mittfältare. Man har spelat bra på försäsongen, men man hänger mycket på att kaptenen Youssef levererar.

Pascoe är ett bra lag, men i en premiär kan allt hända. Man har blivit ganska stora favoriter här och jag tror man kommer få en del problem med Avondale.

PascoeValeavondalefc

Avondale FC var nykomlingar förra säsongen och gjorde en jättebra första säsong. Man blev bättre och bättre, inte minst för att man värvade inte Fransesco Stella och Massimo Murdocca som har erfarenheter från A-League. Nu har man tappat Stella till A-League, men Murdocca är kvar, och man har dessutom värvat Germano från Melbourne City som även han har erfarenhet från australiens finrum. Man har även värvat vänsterbacken Dilevski från Malaysias högstaliga, och man har ett riktigt starkt lag på pappret. Man var ett av de bästa bortalagen förra säsongen, och jag tror man kommer stå upp bra här.

Med ett av ligans starkaste mittfält så ska man kunna ta poäng mot Pascoe Vale som förvisso är ett bra motstånd, men jag skulle säga att lagen är ungefär lika bra och att ”Paco’s” är för stora favoriter här. Avondale lär köra en 4-3-3 uppställning och satsa på snabba omställningar, något som Pascoe hade väldigt stora problem med förra säsongen.


Det här är två jämna lag, och eftersom alla lag är från samma område i den här serien så är hemmafördelen inte lika stark som vanligt, även om den fortfarande hjälper något. Avondale har ganska stor möjlighet att ta poäng här, och vi satsar våra slantar på bortalaget.