Parma behöver en seger här för att inte vara borta från striden om Europaplatserna. Motståndarna Sampdoria kommer till den här matchen helt utan någon press och det tror jag gynnar laget som kommer bjuda på härlig fotboll. Två offensivt lagda lag som möts och för mig finns ett givet  spel, häng på!

Parma – Sampdoria
Spel: Över 2.5 mål
Odds: 1.80 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 15.00

Förutsättningarna är enkla för Parma som måste vinna matchen om man skall ha något med Europaplatserna att göra och därför räknar jag med ett riktigt offensivt Parma här. Lagets tränare, Donadoni, har gjort ett kanonjobb med Parma som är en av säsongens överraskningar i Italien. Man hade en magisk formkurva under november-mars där man var obesegrade men den formtoppen tog slut i förlustmatchen mot Juventus och efter det har det bara gått uför för laget. Man måste rycka upp sig ordentligt här igen och en spelare som Antonio Cassano måste börja leverera mål igen. Man har en helt ordinarie startelva här vilket innebär en 4-3-3 uppställning med CassanoBiabiany och förmodligen Schelotto längst fram! Om man ser till lagets resultat den senaste tiden så är det inte mycket som talar för mitt spel här men faktum är att man möter ett offensivt lag i Sampdoria som inte har något att spela för utan som kommer komma till den här matchen för att ha kul och spela offensiv och rolig fotboll. För Sampdorias del har lagets 3 senaste matcher slutat med över 2.5 mål!

parma_200x200   sampdoria_200x200

Sampdoria ligger på en 12e plats i tabellen och har ingenting att spela för längre. Man visade i senaste matchen hemma mot Chievo att man fortfarande är spelsugna då man vände ett 0-1 underläge till seger i matchens sista 10 minuter trots att man var en man mindre sedan matchminut 65. Man är liksom Parma ett offensivt lagt i grunden och man spelar ett 4-3-3 system där man anfaller med mycket folk och anfallstrion Okaka, Gabbiadini och framförallt Eder har gjort över hälften av lagets mål den här säsongen. De är ett ständigt offensivt hot mot motståndarna och går Parma bort sig i matchen så kommer dessa herrar utnyttja detta blixtfort! Man spelar helt utan press här och kommer säkerligen bjuda upp till en härlig kamp och jag tror på många mål. Tungt för laget är att man får klara sig utan sin ordinarie mittback Shkodran Mustafi som fick rött kort senast och är avstängd här.

Parma har inga nya skador eller avstängningar att oroa sig över utan man har positiva nyheter där då försvarsklippan Paletta är tillbaka från sin avstängning och det är ett stort plus för laget.
Sampdoria har en tung avstängning på försvararen Mustafi och utöver honom saknas även skadade mittfältarna Pedro Obiang och Alessio Sestu.

Kort summering: 
Parma måste gå för seger här och man är ett offensivt lag i grunden. Nu ställs man dessutom mot ett Sampdoria som även dem är offensiva och de spelar helt utan press här vilket bör innebära en sevärd match mellan två lag som vill bjuda på fin fotboll. Matchen känns helt öppen och när två 4-3-3 uppställningar drabbar samman brukar det innebära en hel del mål åt båda hållen. Antonio Cassano löser segern åt Parma med 2-1 här!