Mitt bidrag från Italien denna onsdagkväll när den 10:e spelomgången fullbordas med veckomatcher. Återigen så är Roma med på ett hörn, den här gången besöker man Parma på Ennio Tardini och man kan ju hoppa på ett högt underhållningsvärde den här gången också – inte omöjligt att det blir så heller.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Serie A, Italien
  • Match: Parma – Roma
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,10 @ Betsafe
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45

Parma har efter en trög inledning, dock med svåra bortamatcher mot både Juventus och Napoli, ryckt upp sig och har nu endast förlorat en av de 6 senaste matcherna. Två raka segrar på kontot och man trivs bra hemma där man är obesegrat. Till den här säsongen har man tappat den stora poängspelaren Giovinco men man ser sådär lagom stabilt ut, kommer nog inte vara i närheten av några platser ut till Europa samtidigt som man kommer klara sig kvar med betryggande avstånd.

Roma står alltså för motståndet, ett ruggigt offensivt Roma under Zdenek Zemans ledning, dessvärre utan någon vidare balans och efter förlusten senast så har nog tålamodet börjat tryta något. Man har redan börjat halka efter CL-platserna och förlusten senast var en blytung sådan när man återigen tappade en stabil ledning.

Hos hemmalaget saknas dessvärre Galloppa på mitten. Mirante (målvakt) och Palladino likaså medan Santacroce är långtidsskadad sedan tidigare. Roma däremot får klara sig utan landslagsbacken Balzaretti till vänster. Tachtsidis likaså på mitten efter att ha snackat till sig ett rött kort i slutminuterna senast. Burdisso kommer troligtvis petas i mittlåset, men vi kommer hursomhelst få se en hel-sydamerikansk backlinje.

Mycket fokus nu på Roma som alltså var ute och vevade under söndagkvällen hemma mot ett skadeskjutet Udinese, en match där jag rekommenderade Udinese att göra minst 2 mål med sidospelen att man skulle göra mål i båda halvlekarna samt att Antonio Di Natale skulle se till att hamna i målprotokollet, och det till höga odds. Den gången gjorde vi rent, och om man går på hur Romas försvarsspel ser ut, så känns det inte fel att haka på något liknande på nytt även om ytterligare spel skippas här.

Som ni säkert har märkt så är det en hyfsad skillnad på detta spel och den raka ettan, om man jämför oddsen. Anledningen till detta är att Roma är riktigt bra framåt, där man stundtals dominerade matchen senast, men samtidigt så blir man lätt påmind om hur lite det krävs för laget att släppa till farligheter och det kollektiva försvarsspelet är uselt.

I 5 av 9 matcher har Roma, sett till ligaspelet, släppt in 2 mål eller fler. Vid några tillfällen har man kommit undan relativt billigt. I två av dessa matcher har man även haft en 2-0 ledning som man har tappat till förlust. Jag ger Parma, likt ett flertalet lag i ligan, dugliga möjligheter till att slå den här linan i nuläget. Man har ett antal spelare som kan straffa ett naivt Roma, där bl.a. en pånyttfödd Amauri (bilden) går mot en fin höst och den vindsnabbe Biabiany bör kunna ta sig in bakom den högställda backlinjen hos gästerna.

____________________________________________________________________

Skickar in en medelinsats på Parma att göra minst 2 mål i matchen. 2,10 känns bra om man jämför med Bet365 som erbjuder 1,83 på samma spel.

/Puyol