En vanlig söndagsmatch i Serie A och det är såklart kl 15.00 det gäller. Parma tar emot Lazio på hemmaplan och det är ett hemmalag med usel form som möter ett Lazio med sisådär form. Tycker dock det ena laget har lite fördel så häng med så ska jag berätta varför.

  • Parma – Lazio
  • Spel: Lazio 0.0, -0.5 (Asian handicap)
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Parma var så sent som förra säsongen klara för Europa League men fick inte vara med på grund av att man missat att betala skatt på inlånade spelare. Klubbens ordförande skulle avgå och det såg riktigt mörkt ut där ett tag. Och man kan väl säga som så att det ser knappast mycket ljusare ut nu när man ligger tvärsist med endast 6 poäng på 13 matcher. Riktigt uselt var ordet. Man släpper framförallt in alldeles för mycket mål, nästan upp emot 3 mål per match i snitt. Man har formen 9 förluster på dom 10 senaste, ja man har alltså bara vunnit 2 matcher på hela säsongen. Till denna match stryker vi backen Felipe som är avstängd. utöver han så har vi ett antal skadade spelare som är; Jonathan Biabany, Massimo Coda, Mattia Cassani, Gabriel Palletta och Abdelkader Ghezzal. Det är väl framförallt Biabany och Paletta som saknas av dom då dom var riktigt bra förra säsongen och en av anledningarna till att det gick så bra. Och man kan väl säga som så att bredden i Parma inte är så himla bra. Och självförtroende är långt ifrån bra. Räddningen kan ju dock vara att man har hemmaplan och att man möter ett Lazio som har 3 raka matcher utan vinst i ligan. Men 3 poäng känns långsökt i nuläget.

parma_200x200         lazio_200x200

Lazio måste se till att hitta formen i ligan nu, man har 3 raka matcher utan vinst och det har sett rätt dåligt ut. Innan dess såg det ju sjukt mycket bättre då man hade 6 vinster och 1 oavgjord. Faktum är dock att man vann enkelt i veckan i cupen mot Varese (3-0) och det kan mycket väl ha höjt självförtroendet en aning och man kanske kan börja vinna nu igen. Ännu ett positivt besked är ju att Miroslav Klose troligen får starta denna match, enligt Gazzetta dello Sport, och näsa för mål den mannen har tror jag nog alla i hela världen vet. Och det passar ju perfekt att komma in och spela nu när Parma har flera försvarare borta och har sånt uselt självförtroende. Lazio saknar till denna match Antonio Candreva, Luis Cavanda, Bruno Pereirinha, Santiago Gentiletti och Michael Ciani. Framförallt Candreva och Ciani som komemr saknas av dom även om Candreva har en tendens att vara lite väl självisk många gånger. Kan ju även lägga till det att släkten mycket väl kan vara värst även efter denna match då Marco Parolo i Lazio som spelade i Parma förra säsongen har ett farligt skott och kan tända till extra mycket just i denna match.

Men som sagt för 3 omgångar sen såg allt jättebra ut för Lazio och man låg 3a och livet lekte, sen att man hamnar i en liten dipp är absolut normalt för ett lag. Nu gäller det att börja vinna igen och mot ett Parma i usel form och viktiga spelare borta tror jag man har goda chanser till det. Man är ju ett bättre lag helt enkelt. Faktum är att Parma inte lyckats vinna mot Lazio dom senaste 5 gångerna man möts. 3 segrar för Lazio och 2 oavgjorda.


Sammanfattningsvis så har vi ett Parma utan form, utan bra spelare i försvaret (typ), ska möta ett Lazio som har ett bra lag och som fått självförtroende igen efter vinst i veckan i cupen. Parma ligger tvärsist och har endast tagit 6 poäng på 13 matcher. Lazio ligger 14 poäng före och en 7e plats. Miroslav Klose väntas starta och räkna med mål av den mannen. Parma släpper in galet mycket mål, illa. Nä Lazio med handicap -0.25 känns absolut bra till oddset 1.85. Tänk på att vi får halva insatsen tillbaka ifall det bara blir oavgjort här, det ni. Insatsen blir lite över medel. Jobba!!

/ L’orso