Parma är i mycket bra form för dagen och har nu 16 raka matcher i Serie A utan förlust bakom sig. Man ställs mot ett Genoa som skall försöka bryta den här trenden men frågan är om de lyckas? Jag väljer bort hemmasegern och satsar på ett annat spel, häng på!

Parma – Genoa
Spel: Parma först till 2 mål
Odds: 1.95 @ William Hill
Insats: 5/10
Spelstopp: 12.30

Parma ångar på i Serie A och ligger på sjätteplats för närvarande så man är i alla högsta grad med och slåss om Europa platserna. Formen är minst sagt på topp för laget som inte förlorat sedan den 2 november 2013 i ligaspelet då man ståtar med 16 raka matcher utan förlust nu. Man har flera spelare i toppform och för att nämna några så har inte minst Cassano, Lucarelli och Parolo imponerat och visat hög klass. Parmas coach Donadoni har verkligen fått ordning på laget som spelar riktigt bra fotboll för dagen med sin 4-3-3 uppställning. Senast besegrade man Milan på bortaplan med 4-2, visserligen tack vare ett tidigt rött kort, men man visade återigen att spelet är bra och lagets offensiv är på topp. Man har gjort 2 mål eller fler i 4 av lagets senaste 5 matcher. Nu möter man Genoa och skall man fortsätta kämpa om Europaplatserna så måste man vinna matcher som denna.

Genoa är inget dåligt lag utan de kan plocka poäng även av seriens bästa lag. De stod för en riktigt bra insats senast när man förlorade med 0-1 hemma mot Juventus. Man kämpade och slet i matchen och var det bättre laget i andra halvlek men trots det lyckades man inte kvittera matchen. Serien börjar dra ihop sig och Genoa ligger fortfarande mitt i tabellen vilket kan bidra till minskad motivation i matcherna, inte minst på bortaplan då man inte har stödet av sina hemmafans på samma sätt. Nu möter de ett ruskigt formtoppat och segersuget Parma vilka kan bli en svår motståndare för Genoa. På bortaplan är man väsentligt sämre än på hemmaplan och värt att nämna är att Genoa i stort sett alltid släpper in mål i sina bortamatcher och det talar för mitt spel här.

Antonio+Cassano+FC+Parma+Training+Session+FgO3f2Uvn65l
Antonio Cassano gör 2 mål för Parma i dag?

Parma får klara sig utan mittfältarna Marco Marchionni (25/1) och Walter Gargano (18/1).
Genoa får klara sig utan mittfältaren Sefano Sturaro (8/1) som är avstängd samt skadade försvararna Sime Vrsaljko (18/0), Alessandro Gamberini (8/0) och Luca Antonini (22/2). Man saknar även mittfältaren Juraj Kucka (11/2).

Kort summering: 
Parma är riktigt bra för dagen och möter Genoa i ett bra läge där de ligger lite i ingenmansland och kanske har svårt att motivera sig fullt ut i matcherna, inte minst på bortaplan. På hemmaplan är Parma riktigt starka med 6-6-2 som formrad och nu ställs man mot ett Genoa som inte trivs i bortaspelet. Jag tror på en klar hemmaseger för Parma som åtminstone bör göra 2 mål i matchen!