Dags för den sista matchen i den 22a omgången av Serie A och det är ett bottenmöte där krislaget Parma tar emot ett Chievo med trist form. Vet inte men någonting säger mig att Parma mycket väl kan ta poäng i den här matchen, mest för att man spelar på hemmaplan och att man möter Chievo med dålig form. Jag spelar ett roligt spel till ett bra odds. Häng med!

  • Parma – Chievo
  • Spel: Parma gör mål före 59:00
  • Odds: 1.83 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Parma har som ju säkert alla vet det ganska krisartat just nu och har bytt ägare flera ggr senaste månaderna. och man ligger fortfarande tvärsist och lär åka ur med all säkerhet. Men ska vi kolla spelmässigt så förlorade man visserligen senast borta mot Milan med 3-1, men första halvlek fanns det dock flera positiva saker. Man hade ett fint kombinationsspel och flera bra lägen och man var absolut med i matchen i halvtid, sedan försvann det där lite och kvalitén hos Milan tog över lite.

Det där med att man förbättrat spelet mot tidigare har såklart att göra att man fått in spelare som Silvestre Varela och Cristian Rodriguez offensivt som saknats i Parma då dom knappt haft någon kreatör alls sen Jonathan Biabiany blev skadad inför säsongen och sen Antonio Cassano varit rätt omotiverad (och sedan brutit kontraktet). Båda nyförvärven startar även ikväll mot Chievo och det faktum att man har hemmaplan tror jag är en fördel också, för man har faktiskt gjort fler mål på hemmaplan kontra bortaplan.

Saknas gör Biabiany, Jorquera, Coda, Costa, Lila och Ghezzal. Fast bara Biabiany som saknas där tycker jag, men det har han ju gjort hela säsongen. Och nu har man fått in nyförvärv som täcker upp honom plus mer än så. Tror man kommer komma ut mer taggade än någonsin denna säsong och vara väldigt offensiva första halvlek och troligen göra något mål då.

parma_200x200      chievo_200x200

Chievo hade en bra period med flera matcher där man tog vinster och spelade oavgjort. Nu har man dock hamnat i en period där man har 3 raka förluster och innan det 2 raka oavgjorda matcher. Såklart att man säkert är nöjda att möta Parma som det är kris i och kanske bryta trenden, men tror nog Parma ändå har rätt bra chans att vinna ikväll.

Chievo har helt fullt lag till denna match vilket såklart är väldigt positivt och det kommer säkerligen bli en jämn match där Chievo troligen lär börja avvaktande då Parma lär gå för et första målet. Frågan är om dom klarar av att stoppa Parmas nya spelare som varit ett lyft för Parma i deras spel senaste matcherna.

I övrigt så har Chievo inte vunnit borta mot Parma sen säsongen 02/03 och det är alltså 10 matcher sen. Som jag sagt tidigare någon gång så har historia ofta en stor faktum i Italien. Och man har endast lyckats hålla nollan 3 av 10 gånger på bortaplan denna säsong, men där man haft tur i alla matcher där man hållit nollan. Tror nog inte man håller nollan idag heller och jag tror Parma lyckas göra minst 1 mål i första halvlek denna kväll.


Parma är bättre hemma än borta. Man visade senast upp ett väldigt lovande spel i första halvleken mot Milan. Och det var nyförvärven som stod för det mesta offensivt vilket såklart lovar gott. Kan man bara fortsätta på det spåret så bör man kunna ha gjort minst 1 först timmen. Chievo har riktigt dålig form just nu men man har dock alla spelare tillgängliga. Man har dock haft svårt mot Parma historiskt sett vilket är en stor faktor i många fall, speciellt på bortaplan. Något säger mig att Parma kommer vara väldigt bra ikväll. Jag spelar på att Parma gör mål innan klockan slår 59:00 till oddset 1.83. Insatsen får bli medel på det. Jobba!!

/ L’orso