Serie A på sedvanlig söndagstid, det vill säga kl 15.00. Jag lägger mitt fokus på en match, Parma-Cagliari, vars potential är oändlig i målprotokollet. Det är uppdukat för en underhållande match där båda lagen kommer gå för 3 poäng. Och de bådas försvar är under all kritik. Med det sagt är mitt spel givet här. Häng på vettja!

  • Parma – Cagliari
  • Spel: Över 2.5, 3.0 Mål (Goal line)
  • Odds: 1.975 @ bet365
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Parma ligger tvärsist och formen är riktigt usel eller vad sägs som 4 raka förluster och med 8 förluster på dom 10 senaste. Man har släppt in överlägset flest mål i Serie A, hela 36 stycken nu möter man det lag som släppt in näst flest mål och det är Cagliari, som släppt in 26 mål. Men jag måste säga det att håller nog ändå parmas försvar lite bättre ändå i alla fall i långa loppet. Parma har en tendens att falla igenom rätt kraftigt men å andra sidan vara hyfsat stabila ibland. Cagliaris försvar är uselt mest hela tiden. Den här matchen har verkligen potentialen att bli en helt galen tillställning. Och man kan väl säga som så att bättre chans att ta 3 poäng genom att möta ett Cagliari nu, med ett sånt uselt försvarsspel som man visat upp senaste 5 matcherna, får man inte. Man kommer definitivt gå för det och man nog goda chanser att ta hem 3 poäng. Men man bör inte blotta sig alltför mycket bakåt för då kommer det smälla. Cagliari har ett vasst offensivt spel med riktigt farliga kontringar. Men det är ungefär så matchen kommer se ut tror jag. Parma gå för 3 poäng mot Cagliaris usla defensiv och gör säkert minst 2 mål. Men att man titt som tätt även få kontringar emot sig och släpper in typ 2 mål. Kan mycket väl bli fler mål än så också. Parma får tillbaka viktige mittbacken Gabriel Palletta från skada, men startar troligen inte då han inte spelat fotboll sen den 31a augusti. Förstemålvakten Antonio Mirante har haft känningar, lär dock starta men ingen bra uppladdning. Däremot så stryker vi vänsterbacken/mittfältaren Massimo Gobbi som är avstängd, ersätter gör Paolo De Ceglie som är betydligt målfarligare. Vi stryker även backen Mattia Cassani och anfallaren Jonathan Biabiany. Tillbaka från avstängning är backen Felipe vars bästa egenskaper inte är många. Drar på sig mycket frisparkar och varningar och är dålig passningsspelare. Så skulle inte säga att det är nån förstärkning direkt.

parma_200x200     cagliari_200x200

Cagliari har jag ju spelat på så många gånger så finns knappt nåt mer att säga om detta lag. Men dom fortsätter att imponera genom att visa hur dåliga dom är defensivt, nästan en bedrift att vara så dåliga uselt. I senaste matchen mötte man Chievo hemma och redan efter kvarten spelade låg man under med 0-2 vilket också blev slutresultatet, fast den som såg matchen måste ju bara hålla med om att Chievo mycket väl kunde vunnit med 1-5 eller liknande. Maken till dåligt försvarsspel Cagliari återigen visar upp. man undrar ju hur lång tid Zdenek Zeman får för det ser fasiken inte bra ut och finns inga tendenser på förbättring heller. Offensivt är man bra oftast och man skapar chanser, dock så är man ibland väldigt ineffektiva. Nu möter man Parma som släppt in flest mål i ligan och kan ju inte tro att man går ifrån denna match mållösa här, utan man har nog riktiga goda chanser på att kontra in några bollar. Victor Ibarbo, anfallsstjärnan, är avstängd. Det behöver nödvändigtvis inte betyda något negativt. Det har visat sig att anfallen nästan enbart går via honom, så det kan ju vara bra att det nu måste varieras mycket mera vilket gör Cagliari mer svårlästa och hyperfarliga offensivt. Vi har sett det flera gånger att Cagliari är mästare på att dra nytta av att motståndarnas defensiv inte är den bästa som mot Napoli borta där man hade riktigt fina anfall och gjorde 3 mål. Eller som mot Lazio borta där man trots en man mindre lyckades göra 2 mål eller varför inte som mot Inter borta tidigt på säsongen där man gjorde hela 4 mål och hade bud på nåt till. Med en matchbild där Parma verkligen kommer gå för det på sin hemmaplan så känns Cagliari nästan som det bästa laget att straffa dom med sina kontringar. Till denna match så stryker vi den skadade anfallaren Marco Sau och som tidigare nämnt Victor Ibarbo. Men vi har två lag som verkligen behöver 3 poäng och som verkligen har chansen här, så visst kommer det bli en öppen match detta. Kan sluta otroligt målrikt i denna söndagsmatch.


En kort summering är att Parma och Cagliari släppt in flest mål i Serie A, och det är ingen tillfällighet heller. Cagliari har en vass offensiv och Parma passar dom ganska bra skulle jag vilja säga. Parma kommer verkligen gå för 3 poäng, kan straffa sig rejält. Men samtidigt så har Cagliari riktigt dålig defensiv så med Cassano i front så har man mycket goda möjligheter till att göra flera mål. Trots att potentialen för att bli en målrik match med upp emot 4,5 eller till och med 6 mål, så nöjer jag mig med att spela Över 2.75 mål till ett riktigt bra odds i 1.975. Och det gör jag med en ganska hög insats. Vid 3 mål får vi halva pengarna tillbaka och halv vinst, vid 4 mål får vi hela vinsten. Jobba!!

Spelar även några intressanta spel med överodds:
Över 1.5 Mål i 1a halvlek – 2.62 @ bet365 – 5/10 Units
Över 3.5 Mål – 2.90 @ Unibet – 4/10 Units
Över 4.5 Mål – 5.50 @ Unibet – 1/10 Units
Över 5.5 Mål – 11.50 @ Unibet – 0.5/10 Units

/ L’orso