Då var det dags för den franska ligan att dra igång. Det har väl knappast undgått någon att PSG storsatsar inför denna säsongen och nu är det upp till bevis för laget!

Paris SG – Lorient
Spel: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.00 @ Bwin
Insats: 7/10
Spelstopp: 21.00

Paris SG kom på andra platsen förra säsongen man har inför denna säsongen satsat rejält med nyförvärv och siktet är givetvis inställt på guld. Allt annat är ett misslyckande och i premiären ställs man mot usla Lorient vilket bör vara en lämplig uppgift för Zlatan och co i Paris SG. Man var redan förra säsongen en maktfaktor på sin hemmaplan där man hade 14-3-2 som resultatrad och mäktiga 42-16 i målskillnad. Så man trivs minst sagt bäst på sin hemmaplan där man oerhört starka!

Lorient klarade med nöd och näppe hålla sig kvar i Ligue 1 förra säsongen och jag tror man kommer få bekymmer även i år. Bortaspelet var under all kritik under föregående säsonge då man hade 1-6-12 som resultatrad och 15-35 som målskillnad. Man är ett svagt bortalag och det har man varit i flera år och denna säsongen känns inte som något undantag.

Försäsongerna har varit ganska olika motståndsmässigt då Paris SG mött CSKA Moskva, Chelsea, Barcelona och Washington DC i de senaste matcherna medan Lorient mött betydligt sämre lag som Bordeaux, Laval och Vannes. Paris SG kryssade mot samtliga sina motstånd som jag nämnde ovan och det får ses som ett rejält styrkebesked för Lorient är inte ens i närheten av dessa lag rent kapacitetsmässigt. Lorient vann mot Vannes men kryssade mot de övriga två lagen vilken inte direkt imponerar.

Paris SG har värvat friskt under sommaren och många spekulerar i hur samspelt laget är. Men jag tycker man har visat under försäsongen att större delen av laget drar åt samma håll och man har säkerligen finslipat de sista detaljerna inför hemmapremiären här. Med nya spelare som Thiago Silva, Maxwell, Alex, Verratti, Lavezzi och givetvis Zlatan Ibrahimovic så bör man krossa stackars Lorient här! Thiago Silva missar givetvis matchen då han spelar OS-final med sitt Brasilien.