Den tredje omgången av franska ligue 1. Även den här helgen hämtar jag ett spel när storsatsande Paris är inblandat. Det gick bra den gången och jag är villig att testa samma variant ännu en gång till denna söndagkväll.

  • Match: Paris SG – Bordeaux
  • Spel: Bordeaux +1 (2-vägs)
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 21.00

Senast handlade det alltså om en match där detta PSG besökte Korsika för att möta Ajaccio, där 2-vägsspelet med ett +1 handikapp användes. Paris spelade då till sig ännu ett oavgjort resultat och nu möter man ett lag som i sin helhet är vassare än båda de lagen man har mött så här långt. Skulle man få en halvdan inledning på den här matchen så finns risken att man börjar känna sig något pressat inför hemmapubliken som kräver resultat i och med de tunga värvningarna.

Två positiva saker dock, till att börja med så såg försvarsspelet något bättre ut att jämföra med premiären där det var fransk hönsgård. För det andra så sägs det att Zlatan ska vara tillbaka i laguppställningen efter en fotskada. Thiago Silva däremot inte riktigt redo för spel än och samma sak gäller Thiago Motta samt Sissoko. Lavezzi är avstängd efter utvisningen senast.

Bordeaux kommer till spel utan Bellion, Olimpa, Traore, Henrique och Chalme. Ska mönstra i princip samma elva som senast när Rennes besegrades, vilket gjorde att man har 6 poäng av 6 möjliga så här långt. Något man kanske kunde förvänta sig av PSG, men…

Återigen, det kommer ta lite tid, vilket vi redan har sett prov på, för det här projektet som hemmalaget står bakom att komma igång, och jag hade förväntat mig att det inte skulle gå som på räls under inledningen vilket gör olika spel till bra odds på motståndarna användbara. Individuellt sett är det fantastiskt på många håll och kanter, men som lag har man en bra bit kvar att gå.

Bordeaux är det tredje laget som kan knipa poäng mot de stora favoriterna och man är också det tredje laget den här säsongen att kliva in med ambitionen att det här är den motståndaren man vill höja sig mot och ge de en knäpp på fingrarna. Om Lorient och Ajaccio lyckades, så tror jag helt klart att ett starkt Bordeaux kan gör detsamma. Jag förväntar mig en tät match även här.

Jag lirar bortalaget att fixa minst en poäng men med en liten livlina, dvs ett 2-vägs +1 handikapp (ni hittar spelet under ”fler asian handicap”). Det innebär att man får betalt via bortaseger eller ett oavgjort resultat samtidigt som man får hela insatsen tillbaka ifall det spelade laget skulle förlora med uddamålet.

/Puyol