Första matchen slutade 2-1 till Benfica som har klar fördel i det här mötet. Jag har även mer vass info att bjuda på inför den här matchen. Ett målskyttespel är på sin plats i den här matchen!Paris SG – Benfica
Mitt tips: Målskytt i matchen: Oscar Cardozo
Odds: 3.50 @ Unibet
Insats: 3/10
Spelstopp: 19.00

Första matchen slutade som sagt med en hemmaseger för Benfica som vann med 2-1. Paris SG tog ledningen i den matchen men Benfica kunde rättvist vända på steken till en 2-1 seger. Nu väntar bortamatch och då blir det tuffare… eller?
Enligt den franska radiokanalen RMC så har Benfica tilldelats 38000 biljetter till matchen vilket innebär att nästan hela arenan kommer vara Portugiser. Det var ett liknande scenario när lagen möttes för ett par år sedan, även då var majoriteten av publiken portugiser. Det bor nämligen massvis med Portugiser eller folk med portugisisk bakgrund i Paris och eftersom Paris SG har haft stora bekymmer med sina fans så har man numera stängt av tusentals supportrar från matcherna. Hur som helst så kommer det vara som hemmaplan för Benfica när det gäller antal supportrar på läktaren.

Paris är ur form för dagen. Man har 4 raka utan seger bakom sig nu, 2 oavgjorda och 2 förluster. Senast spelade man 2-2 hemma mot Montepellier och det var en match som dom flesta trodde man skulle vinna men så blev det inte. Det krävs en rejäl uppryckning om man ska ta sig vidare här. I ligan ligger man på 5e plats med bara 7 poäng upp till första platsen. Det är framförallt defensivt som laget sett svaga ut och därför känns ett målskytte spel på sin plats här. Även om Benfica har mycket supportrar och möter ett Paris som är ur form så tänder säkerligen Paris spelare till lite extra här. Därför känns det lite tufft att spela Benfica seger.

Benfica har visat fin form i ligaspelet men eftersom man satsar stenhårt på Europa League så har ligan blivit lidande och i samband med matcherna mot PSG så har man lyckats inkassera en förlust och en oavgjord match. Före det hade man 18 raka segrar bakom sig. Man ligger på andra plats i serien och eftersom Porto känns oslagbara för tillfället så har man nästan gett upp ligaguldet den här säsongen och satsar istället stenhårt på att avancera i Europa League.

Paris SG har inför kvällens match två abräck då man saknar Peguy Luyindula (målskytt senast) och Camara.
Paris har dessutom lite problem internt i laget då flera spelare har tröttnat på Nenes egoistiska tendenser på planen.  Detta har lett till att klubbens president har gått ned till träningen för att tala alla till rätta men det är fortfarande infekterat inför dagens match.
Benfica vilade större delen av sin startelva i ligamatchen man hade i helgen. Det ledde till att man spelade 1-1 mot ett bottenlag men samtidigt förstår man att laget verkligen satsar på Europa League.

Jag väljer att lira målskyttespelet på Oscar Cardozo då han är en stark målskytt som ofta är på rätt plats vid rätt tillfälle. Han vann skytteligan i Portugal förra säsongen men har den här säsongen varit mycket skadad och därför inte riktigt kommit igång med målskyttet. Han är dock helt frisk nu igen och har börjat visa hur vass han är i straffområdet. Även om PSG får ha mycket boll så är Cardozo sylvass vid kontringar och eftersom han är den som ligger längst upp i planen så känns han som ett givet val då han är lika giftig på fötterna som på huvudet. Att han spelar tillsammans med vasse framspelaren Javier Saviola gör inte saken sämre.