Paris SG med suveräna Zlatan Ibrahimovic tar emot Ajaccio här då ligaspelet drar igång igen efter julledigheten. Frågan är om man är lika vassa efter uppehållet som man var innan? Jag har hittat ett spel som jag tror starkt på!


Paris SG – Ajaccio

Spel: PSG vinner båda halvlekarna
Odds: 2.10 @ Bet365
Insats: 8/10
Spelstopp: 21.00

Efter ett uppehåll på 3 veckor från seriespelet är det dags igen för den Franska högstaligan att dra igång. Serieledarna PSG som avslutade förra året fantastiskt bra med 4 raka segrar och 12-0 i målskillnad på dessa ska nu ta sig an svajiga Ajjacio hemma i Paris.

PSG har under uppehållet spelat träningsmatcher som man vunnit enkelt och förra helgen mötte man Arras på bortaplan i cupen och den matchen vann man tämligen enkelt trots att resultatet blev 3-4 till PSG. Som ni kan läsa ovan så avslutade man förra året på ett imponerande vis med 4 raka segrar på ett överlägset vis. Det är framförallt lagets offensiv som har imponerat den senaste tiden och man är uppe i 36  gjorda mål framåt vilket är flest i hela serien. Noterbart är att Zlatan Ibrahimovic har gjort hälften av lagets mål och han leder skytteligan med sina 18 mål denna säsongen. Kan vara värt att lägga en slant på att han gör första målet i matchen till oddset 3.00 hos Bet365!

På hemmaplan har PSG 6-2-2 som resultatrad och fina 18-6 i målskillnad. Man är starka och svårslagna här och de flesta lagen blir snabbt tillbakapressade och får satsa på kontringar mot lagets försvar som upprätt stabilt i år. Nu ställs man mot ett relativt dåligt bortalag och man bör vinna den här matchen utan problem.

Motståndarna Ajaccio ligger i bottnen på 16e plats efter relativt usel höstsäsong av dem. Man mötte Rouen på bortaplan i cupen förra helgen och den matchen slutade 1-1 trots att man hade ett helt okej lag. Rouen ligger i mitten av tabellen i den franska tredje divisionen… Före det gjorde man ganska blandade insatser men på bortaplan stod man för de sämsta insatserna och det talar för det här spelet. Man har 2-3-5 som resultatrad på bortaplan och 14-22 i målskillnad. Bortaformen är ingen vidare heller då man har 2 förluster och 1 oavgjord på lagets tre senaste bortamatcher. Noterbart är att krysset var mot jumbon Nancy och förlusterna mot 11e placerade Montpellier och nästjumbon Troyes… Nu väntar betydligt tuffare motstånd och jag kan inte se hur man ska ha en chans här!

PSG har ett par spelare med lite småskador men får definitivt klara sig  utan Sissoko som är iväg på de Afrikanska mästerskapen.
Ajaccio har stora problem inför den här matchen då man fortsatt får klara sig utan Faty och Oberhaouser då båda är skadade. Lägg därtill att de Afrikanska mästerskapen snart drar igång och därmed saknas flera av lagets afrikanska spelare vilket innebär att man får klara sig utan Mehdi Mostefa, Fousseni Diawara, Sigamary Diarra, och Chahir Belghazouani. Den sistnämnde har gjort flest mål i laget denna säsongen…

När lagen möttes i Augusti i premiären på Ajaccios hemmaplan slutade matchen 0-0. Nu är det helt andra förutsättningar för nu är Zlatan med i PSG och då spelar hela laget bättre fotboll och man spelar med betydligt bättre självförtroende. Den här matchen vinner PSG enkelt och efter att ha vilat från seriespel i 3 veckor lär laget vara ruskigt sugna på en seger! Man är bättre än Ajaccio på alla positioner och man ska nästan pliktmässigt vinna den här typen av matcher om man ska bli mästare!