Grupp E kan dras isär ytterligare när  tjeckiska Pardubice gästas av svenska Färjestad. Hemmalaget gör sin andra match i Champions Hockey League och är i stort poängbehov. Samma sak gäller för Färjestad som har avancemanget i egna händer men då behövs det minst två poäng i dagens match. Lyckas laget eller vinner tjeckerna?

  • MatchPardubice – Färjestad
  • Liga: Champions Hockey League
  • Speltips: Money line Färjestad
  • Odds: 1,78 @ bet365
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 30/8, 17:00

I grupp E slåss Pardubice, Färjestad och Davos om dom två första platserna som innebär avancemang. För Davos del är slaget redan över och laget är klart för fortsatt spel i Champions Hockey League. Därmed är det Pardubice och Färjestad som gör upp om den sista platsen för avancemang.

1.Davos320107:37
2.Färjestad201011:42
3.Pardubice100012:30

Lite kort om Pardubice är att laget kommer från Tjeckien. Fjolårssäsongen blev inte något extra att komma ihåg. Laget  slutade på en nionde plats i grundserien. Därefter gick Pardubice till åttondelsfinal och tog sig vidare till kvartsfinal. Där tog det däremot tvärstopp och laget åkte ut mot Litvinov med 4-1 i matcher.

Pardubice står på noll poäng i gruppen efter att ha förlorat med 3-2 på hemmaplan mot Davos. En tung förlust för laget som tappade både 1-0 och 2-1. Inte blev det bättre när Davos satte det matchavgörande målet med ynka fyrtiotvå sekunder kvar av matchen och slutresultatet tillskrevs 2-3.
Det skall sägas att detta var Pardubice första match i gruppspelet.

Några tunga pjäser finns det i Pardubice. Eller vad sägs om P. Sykora, J. Kolar, T. Rolinek och P. Caslava.

Pardubice V.S farjestad_200

Färjestad hade en tung fjolårssäsong. Laget missade kvartsfinalsspel för första gången på tjugo år och hade en rad omrörning på spelfronten.
Med facit från förra säsongen har Färjestad byggt om laget och har värvat friskt under våren. Laget har plockat in spelare som, M. Nygren, hemvändaren M. Johansson, L. Haugen, J. Persson x2 och M. Wikstrand för att nämna några.
Med dom här nyförvärven har Färjestad visat övriga klubbar att laget ska tillbaka till toppen i SHL och jag törs nog påstå att laget har SHL’s bästa backbesättning och målvakt.

Färjestad har inlett Champions Hockey League med dubbelmöten med Davos. Först, premiärmatch på hemmaplan. En match Färjestad förlorade med 0-4 efter en svag andra period som Davos utnyttjade till fullo och gick fram till 0-3.
I returmötet som spelades i fredags fick Färjestad revansch med en 1-0 seger efter övertid. En match som hade mängder med målchanser, ramträffar och powerplay-spel. Trots det blev matchen mållös efter sextio minuter.
En match som går att summera att poängutdelningen blev rättvis och innehöll mängder av målchanser.

Två lag som aldrig har mött varandra tidigare.
När lagen nu tar sig an för första gången är det en oerhört viktig match som står på spel. Pardubice står på noll poäng efter en match spelad medan Färjestad har två pinnar efter två matcher. Seger för Färjestad här och avancemanget är nära.
En match som jag tror även Färjestad vinner. Det på grund av att laget besitter ett klart bättre lag än Pardubice och Färjestad börjar spela ihop sig mer och mer. Att Färjestad bara tog två poäng mot Davos i dubbelmötet går diskutera.
Pardubice föll mycket tungt mot just Davos sist med att släppa in 2-3 med endast fyrtiotvå sekunder kvar av matchen lär ha satt sina spår. Att då möta ett Färjestad som kommer med en viktig seger i ryggen och har vittring på avancemang när laget har det i egna händer.
Färjestad har bättre spelare på nästan alla positioner och Pardubice har inte alls lika bra målvaktsspel eller försvarsspel som Davos och det kommer märkas idag.
Jag tror på en Färjestad seger men säkrar något med seger inklusive övertid och straffar till 1,78 hos bet365.